banner388

Osmangazi Köprüsü satılıyor!

Geçiş ücretleri nedeniyle sürekli gündeme gelen ve eleştirilen odak noktasında yer alan Osmangazi Köprüsü'nün bir bölümünün veya tamamının satışa çıkarılacağı belirtildi.

Osmangazi Köprüsü satılıyor!

Geçiş ücretleri nedeniyle sürekli gündeme gelen ve eleştirilen odak noktasında yer alan Osmangazi Köprüsü'nün bir bölümünün veya tamamının satışa çıkarılacağı belirtildi.

29 Ocak 2019 Salı 12:44
Osmangazi Köprüsü satılıyor!

Osmangazi Köprüsü'nün ortaklarından İtalyan Astaldi şirketinin Türkiye'de yaşadığı finansal zorluklar sebebiyle, köprünün bir bölümünün veya tamamının satışa çıkarılacağı belirtildi.

Bloomberg ajansına konuşan Kocaeli'deki Osmangazi Köprüsü ortak girişiminin ortaklarından Nurol Holding Mali İşler Müdürü Kerim Kemahlı, köprünün bir bölümünün veya tamamının satışının gündemde olduğunu söyledi.

Projenin yüzde 18'ine sahip olan İtalyan Astaldi şirketinin nakit sıkıntı yaşadığını bu sebeple uluslararası banka ve finans kuruluşlarıyla temasa geçildiğini ifade eden Kemahlı, kısa sürede bir geri dönüş beklediklerini belirtti.

Osmangazi Köprüsü'nde Makyol ve Özaltın İnşaat ile Nurol Holding'in yüzde 27'şer ortaklığı bulunuyor.

Yeniçağ'ın aktardığı habere göre, Astaldi şirketiyle birlikte diğer firmaların da ekonomik olarak zorlandıkları ancak hisse satışı talep etmedikleri ifade ediliyor. Söz konusu ekonomik zorluğun sebebi ise bankalardan çekilen döviz bazlı krediler.

Astaldi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sahibi olduğu yüzde 33 hissenin satışını geciktiren Türkiye'deki finansal gelişmelerden dolayı şirketin geçici bir maddi darboğaz yaşadığını belirterek Roma'da konkordato başvurusunda bulunmuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsunlu 2019-01-29 17:17:59

yarısını alacam meyve sebze yetiştirecem iyi para ediyor bu sıralarda...

Avatar
könez 2019-01-30 10:49:57

türkiyede satilmamis bisi kalmadi masallah diyelim kesin o kopruyude amerikalilar alir savasla kazanilamayan topraklari parayla satmaya basladik pes dogrusu bizden sonrakilere bise kalmicak bu gidis ile :(