banner388

Online alışverişte yeni dönem

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karara göre yurt dışından alışveriş yapan vatandaşlar 5 liralık olsa bile alışveriş yaptıkları takdirde vergi ödeyecekler. 

Online alışverişte yeni dönem

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karara göre yurt dışından alışveriş yapan vatandaşlar 5 liralık olsa bile alışveriş yaptıkları takdirde vergi ödeyecekler. 

16 Mayıs 2019 Perşembe 12:47
Online alışverişte yeni dönem

Resmi Gazete'de yayımlanan 1111 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile birlikte yurt dışı sitelerinde yapılan online alışverişlerde 22 Euro'yu geçmemesi durumunda vergi ödenmiyordu, artık yeni karar ile birlikte 5 TL'lik online yurt dışı alışverişinde bile vergi ödemesi yapılacak. 

ARTIK TÜM ALIŞVERİŞLERDE VERGİ

Resmi Gazete'de konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Posta ya da hızlı kargo yoluyla Türkiye'ye gelen değeri 22 avroyu aşmayan eşya için uygulanan genel gümrük muafiyeti kaldırılmıştır. Muafiyet, sadece toplam değeri 150 avroyu geçmeyen kitaplara uygulanacaktır. 22 avroluk muafiyet kaldırıldığı için kıymeti bin 500 avroyu geçmemek şartıyla posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen eşyanın değeri üzerinden; AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda yüzde 18, diğer ülkelerden gelmesi durumunda yüzde 20, kitap veya benzeri basılı yayın için yüzde sıfır, Özel Tüketim Vergisi Kanunu'na ekli (IV) sayılı listede yer alan (kozmetik ürünleri, kürkler ve kürkten giyim eşyası, manikür ve pedikür takım ve aletleri, klimalar, ısıtıcılar, beyaz eşyalar, mikrofon, hoparlör, kulaklık, amplifikatörler, ses kayıt ve çalma cihazları, televizyon, projektör, kamera, ses ve görüntü cihazları, kristal avizeler ve benzeri) eşya olması durumunda yukarıdaki oranlara ilave yüzde 20 oranında tek ve maktu bir vergi tahsil edilecektir. Diğer taraftan, kitaplar için daha önceden uygulanan yüzde 8'lik maktu vergi kaldırılmıştır. Eskiden yolcu beraberinde 2 takvim yılında bir adet getirilebilen cep telefonu, yeni uygulamayla 3 takvim yılında bir adet getirilebilecektir."
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
a 2019-05-16 13:56:50

hırsızlar

Avatar
hasan 2019-05-16 12:55:18

iyi oldu bu yurtdısından alisveriş yapanların cogu bunlara oy verenlerdi. haketmişler..

Avatar
:) 2019-05-16 18:56:33

Bundan sonra attığımız adımlara da vergi ödeyecez