banner388

OKA, geleceğin mesleklerini açıkladı!

Samsun’da yapılan konferansta Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak gelecekte devam edecek ve yok olacak meslekleri açıkladı.

OKA, geleceğin mesleklerini açıkladı!

Samsun’da yapılan konferansta Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak gelecekte devam edecek ve yok olacak meslekleri açıkladı.

25 Aralık 2019 Çarşamba 00:00
OKA, geleceğin mesleklerini açıkladı!

Samsun’da Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından Gelecekte İş Konferansı düzenlendi. Konferans Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2019 yılı için belirlenen Mesleki Eğitim teması hakkında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yapılan ve gelecek yıllarda yapılacak çalışmaların duyurulması görüş ve önerilerin alınması amacıyla yapıldı.

"Yeni dünyada ayakta kalacak bazı meslekler var"

Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Yol Haritası ve İş Gücü İhtiyaç Analizi’ başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda Geleceğin Meslekleri Araştırması’nın sonuçları dikkat çekti.

Prof. Dr. Selahattin Kaynak yaptığı sunumda; “Yeni dünyada ayakta kalacak bazı meslekler var. Teknoloji değişse de, bilgi toplumu olsa da, bilgi toplumu sonrası yeni bir toplumsal yapı bizi beklese de bir kısım meslekler asla bitmeyecektir. Özellikle insan unsuru olmaksızın mal ve hizmetin üretildiği bir dünya mümkün olmadığına göre insan unsuru gereken bütün sektörler ayakta kalacak meslekler bunlardır." dedi.

İşte geleceğin meslekleri!

Yeni oluşacak meslekler arasında, büyük veri uzmanlığı, robotik uzmanlığı ve mühendisliği, yeni teknoloji uzmanlığı, dijital dönüşüm uzmanlığı, yapay zeka ve makine ile öğrenme uzmanlığı, süreç otomasyon uzmanlığı yer aldı.

Yok olacak meslekler de açıklandı

İhtiyaç duyulmayacak meslekler arasında ise, muhasebe, kütüphane ve bordro memurları, tamirciler, banka memurları ve ilgili çalışanlar, avukatlar, istatistik, finans ve sigortacılar, montaj ve fabrika işçilerine yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sdadas 2019-12-25 09:05:49

çağrı merkezi operatoru turknet de yok, algoritma gün içinde uzun süre bağlantınızın koptuğunu algılıyor ve destek kaydı oluşturuyor teknik servise, sanda sms geliyor, ve bekliyorsun.