banner388

O Marketler Zinciri Greve Başladı !

Metro Grossmarket TİS ile görüşmesinde anlaşma sağlayamadı.Türkiye genelinde bulunan 37 Metro Gross Market grev kararı aldı.

O Marketler Zinciri Greve Başladı !

Metro Grossmarket TİS ile görüşmesinde anlaşma sağlayamadı.Türkiye genelinde bulunan 37 Metro Gross Market grev kararı aldı.

29 Ağustos 2016 Pazartesi 10:20
O Marketler Zinciri Greve Başladı !

DİSK'e bağlı olan Sosyal İş ve Metro Grossmarket aralarındaki devam eden 6. dönem toplu iş sötleşmeleri görüşmesinde anlaşmazlık oldu. Sendika ile işverenlerin aralarındaki görüşmede 41 maddede anlaşmaya varıldı fakat taraflar parasal hakları düzenlemekte olan maddelerde anlaşmaya varamadılar. Metro Grossmarket işvereninin “senede 4 ikramiye” hakkını, 2015 senesinin ücretine giydirmeyi teklif etmesi üzerine sendikadan kabul görülmedi. Görüşmeler sonucunda, arabulucu aşamasından da anlaşma sağlanamaması üzerine sendika grev için karar verdi. Alınmış olan grev kararı doğrultusunda içlerinde Bursa’nın Osmangazi ve Nilüfer şubelerinin de bulunan 37 metro mağazası ve deposuna grev yazısı asıldı.

KARAR DAHA SONRA AÇILACAK

Konu ile ilgili sendikanın yapmış olduğu açıklamalarda, haklarda geriye yönelik olarak taleplerin kabul edilmeyecek olduğu belirtilerek "Toplu iş sözleşmesinin temel amacı da işçilerin hak ve ücretlerini koruyabilmek ve iyileştirebilmektir. Fakat Metro işvereninin ısrar etmekte olduğu teklif, iyileştirmelerden ziyade mevcut haklarının ciddi olarak gerilemesine yol açacak nitelikte. Bu teklif uzlaşma zemininin daralmasına neden olacak yol açmıştır. Üyelerin 11 senelik kazanılmış hakkının geriye götürülmesi ise kabul edilebilir değil" denildi.

Son Güncelleme: 29.08.2016 15:05
Anahtar Kelimeler:
GrevDİSKMetro Grossmarket
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.