banner388

Milyonlara 7 büyük müjde birden! Herkesin yüzü gülecek...

Toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken gözler görüşülen konulara çevrildi. Memur-Sen, milyonları ilgilendiren talepleri masaya yatırdı.

Milyonlara 7 büyük müjde birden! Herkesin yüzü gülecek...

Toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken gözler görüşülen konulara çevrildi. Memur-Sen, milyonları ilgilendiren talepleri masaya yatırdı.

04 Ağustos 2017 Cuma 14:07
Milyonlara 7 büyük müjde birden! Herkesin yüzü gülecek...

Yaklaşık  5.1 milyon memur emeklisi ve kamu çalışanını yakından ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri sürüyor. Görüşmelerde, memur ve memur emeklilerinin 2018-2019 yıllarındaki maddi ve sosyal hakları masaya yatırılacak. Toplu sözleşme görüşmelerinde, dini bayramlarda bin 915 lira ikramiye, indirimli tatil, intibak, ücretsiz sağlık ve ulaşımın yer aldığı talepler hayata geçerse, hem 1.9 milyon memur emeklisinin yüzü gülecek hem de bunlar SSK ve Bağ-Kur emeklilerini kapsayacak şekilde genişletilebilecek.


İŞTE HÜKÜMETTEN İSTENEN TALEPLER


Memur-Sen, toplu sözleşme görüşmelerindeki talepleri açıkladı. Memurlar ve emeklilerin istekleri doğrultusunda konfederasyonun görüşmelerdeki 7 talebi şu şekilde:


1- Ramazan ve Kurban bayramlarında, maaşlara ek olarak bin 915 lira dini bayram ikramiyesi verilsin.

2- Aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasında kurum farklılığı nedeniyle kaynaklanan emekli maaşı farkının giderilmesi amacıyla, maaşı düşük olanlara ek ödeme yapılmalı.

3- Emekliler ile bunların dul aylığı veya yetim aylığı bağlanmasına müstehak yakınları; kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen tüm eğitim ve dinlenme tesislerinden, ilgili kurumun personeli için belirlenen fiyat tarifesi üzerinden yüzde 50 indirimli yararlansın.

4- Emeklilerden ilaç farkı ve muayene ücreti ile özel hastanelerde muayene farkı alınmasın.

5- Emekliler, emekli olmadan önce üye oldukları sendikalarla ilişkisini sürdürebilsin.

6- Maaşlar, kişinin istemesi durumunda aylık olarak verilsin.

7- Emekliler, yaş sınırına bakılmadan toplu taşımadan ücretsiz olarak faydalanabilsin.


SON GÜN 21 AĞUSTOS

11 ve 16 Ağustos tarihlerinde Çalışma Bakanlığı ve sendikalar tekrar bir araya gelecek ve 2 görüşme daha gerçekleştirecek. Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos'ta kamu sendikalarına teklifini iletecek. Zam oranları ise görüşmelerin sonunda en son yasal süre olan 21 Ağustos'ta kesinleşecek.


Kaynak: Takvim

Son Güncelleme: 05.08.2017 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hayrethin kaya 2017-08-09 22:40:46

Cok iyi olur būtūn emekli kardeşlerim bir olun biri az biri cok biraz adalette lazïm herkezi kapsasïn ySalar

Avatar
Hayrettin kaya 2017-08-13 01:33:01

Cok iyi olur insangibi hak etmişler bari ysïnlar