banner388
banner390
banner410
banner408

Mezgit, hamsiden uyguna satılıyor

Karadeniz'de uygun fiyat deyince akla gelen hamsinin tahtını mezgit aldı.

banner269

Mezgit, hamsiden uyguna satılıyor

Karadeniz'de uygun fiyat deyince akla gelen hamsinin tahtını mezgit aldı.

03 Şubat 2018 Cumartesi 16:29
Mezgit, hamsiden uyguna satılıyor

Karadeniz'de sofraların vazgeçilmezi hamsinin yerini mezgit aldı. Soğuk sulara giden hamsinin fiyatının yüksek olması nedeniyle vatandaşlar kilosu 5 TL'den satılan mezgite yöneldi.

Vatandaşlar yaptığı açıklamada, "Artık hamsi fakirin değil zenginlerin sofralarını süslüyor. Bizler de fiyatı ucuz olan mezgiti tercih ediyoruz” dediler.

Balıkçı Uğur Aygün ise “Balık fiyatları genel olarak çok yüksek. Hamsi fiyatları ise 15 TL’den satıyoruz. Vatandaşlarımız en çok mezgit balığı alıyor. Hem kilosu ucuz hem de lezzetli bir balık. Bizler de balık fiyatlarında kampanyalar yaparak vatandaşlarımızı tezgahlarımıza bekliyoruz” diye konuştu. 

Hamsinin 20 TL'yi bulabileceğini belirten Musa Parlak, "Balık fiyatları genel olarak istediğimiz seviyede olmadı. Geçen yıl hamsiyi bu dönemlerde 5 ile 8 TL arasında satıyorduk. Şimdi ise 15 TL’den satıyoruz. Böyle giderse fiyatlar 20 TL’yi bulur. Mezgit balığını ise 5 TL’den satıyoruz. En çok bu balığı satıyoruz. İşlerimizde hareketlilik çok fazla olmasa da mezgit balığının çok çıkması bizi sevindiriyor” şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 05.02.2018 08:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.