banner388

Memura ikramiye, emekliye aile yardımı verilecek mi?

Memur ve emekli memurların gözü kulağı bugün yapılan Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısındaydı. Memurlar ikramiye, emekiler aile yardım alabilecek mi? Detaylar haberde...

Memura ikramiye, emekliye aile yardımı verilecek mi?

Memur ve emekli memurların gözü kulağı bugün yapılan Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısındaydı. Memurlar ikramiye, emekiler aile yardım alabilecek mi? Detaylar haberde...

19 Aralık 2019 Perşembe 23:54
Memura ikramiye, emekliye aile yardımı verilecek mi?

2019 yılı Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Reşat Morali toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya; Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik, Hazine ve Maliye ile İçişleri bakanlıklarının yetkilileri, Strateji ve Bütçe Başkanlığı temsilcileri, Memur-Sen, Türkiye Kamu Sen ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) genel başkanlarıyla hizmet kollarında yetkili sendikaların temsilcileri katıldı.

"Bundan sonra da aynı azim ve irade göstereceğiz"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “KPDK Toplantımız hayırlı olsun. Bugüne kadar kamu görevlilerinin sorunlarının çözümü noktasında önemli mesafeler kaydettik. Bundan sonra da aynı azim ve iradeyi göstereceğimizin bilinmesini isterim. Bu masadan sorunlara çözüm çıkması için gayret sarf ediyoruz. Diyalog bizler için son derece önemlidir. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

"Kamuda ikramiye almayan tek kesim memurlar kaldı"

Memur-Sen, kamu görevlilerine Ramazan ve Kurban bayramları öncesi, en yüksek devlet memuru aylığının 2 katı tutarında bayram ikramiyesi ödenmesini talep ediyor. Bu talep kabul edilirse, memurlar 1.240 lira 67 kuruş ikramiye hakkı elde edecek. Yılda 2 bin 481 lira 34 kuruş ek gelir imkanı olacak. KPDK toplantısında konuşan Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci; "Emeklilerimize yılda iki defa bayram ikramiyesi verilmesi gayet olumlu bir gelişmedir. Ancak, kamuda ikramiye almayan tek kesim memurlar kaldı. Yılda iki defa bayram ikramiyesi talebimiz karşılanmalı. Memurun yüzü güldürülmelidir. Emin olun verilecek bu ikramiye çarşıya, pazara katkı sağlayacak, ekonomiye de yeni bir soluk getirecektir." dedi.

"Memur emeklilerinin maaşları ile ilgili ciddi sorunlar var"

Emekliler, geçen yıl bayram ikramiyesi imkanına kavuşurken, memurlar da bu konuda beklenti içerisinde. Ayrıca memurlara sağlanan aile yardımının emeklilere verilmesi için, hem memur sendikaları hem de Türkiye Emekliler Derneği çalışma yapıyor. Bu konu hakkında da açıklamalar yapan Kahveci; "Çalışırken aldıkları maaşları emekliye ayrılınca alamayan ve mağdur olan insanların sorunu çözülsün istiyoruz. İnsanlar gelirleri düşeceği için, yaşam standartlarında ciddi sorunlar yaşayacakları için  emekli olmayı erteliyorlar.  Memur emeklilerinin maaşları ile ilgili ciddi sorunlar var. Bu konuda gerekli hassasiyet gösterilmelidir. Refah payı ve büyümeden pay yeniden gündeme alınmalıdır. 2003 yılından beri bu konu gündemden düştü. Madem büyüyoruz o zaman büyümeden kamu çalışanları da nasiplensin." diye konuştu.

"3600 Ek gösterge bütün memurlara verilmeli"

3600 ek göstergenin bütün memurlar için geçerli olması gerektiğini vurgulayan Önder; "3600 ek gösterge konusunda artık adım atılmasını bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanının sözü var ve insanlar umutla bekliyor. Bu söz yere düşürülmemelidir. Tabi burada beklentimiz, sadece dört meslek gurubu değil tüm kamu çalışanlarını kapsayacak bir düzenleme yapılması yönündedir. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak bu konuda çalışmamızı yapıp TBMM’ye verdik. Bu çalışma üzerinden gayet hakkaniyetli bir ek gösterge düzenlemesi yapılabilir." şeklinde konuştu.

"Vergi dilimi yüzde 15’e sabitlenmelidir"

Kamu çalışanlarına verginin de yüzde 15 olarak sabitlenmesi gerektiğini belirten Kahveci; "Vergi dilimleri konusunda artık ciddi adımlar atılmalı, memurun vergi dilimi yüzde 15’e sabitlenmelidir. Türkiye’nin vergi rekortmeni memurlardır emin olun. Dengeli ve adaletli bir vergi sistemi olmalı. Az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınması gerekirken ne yazık ki bu olmuyor. Kamu çalışanları maaşları cebine girmeden vergilerini ödüyorlar. Talebimiz kamu çalışanlarının vergi dilimleri yüzde 15 olarak sabitlensin. Bu düzenleme yapılmalı, vergi dilimi konusu artık gündemden düşürülmelidir." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
semih 2019-12-20 10:09:44

kardesım vergıyı bız verıyoruz hemde kokune kadar bırtane araba alıyorsak 1 tanede devlete alıyoruz 1 tane ev alıyorsak 1 tanede devlete alıyoruz yeter artık kardesım yeter şaşalı hayat yaşıyan devlet buyuklerımız adalet bunun neresinde nasıl can vereceksiniz cok merak ediyorum yazıklar olsun size

Avatar
ugur55 2019-12-20 14:22:07

memur sendikaları ile işci sendilakarı hükümetin yanında tv lerde ahkam kestiklerine bakmayaın

Avatar
vergi 2019-12-20 14:58:18

memur zaten sendika ödeneği adı altında her ay ikramiye alıyor. bayramlarda ve yılbaşlarında! tam veriliyor. daha ne ikramiyesi vereceksin akşama kadar yatana. vergiyi veren işçi çalışan işçi üreten işçi ezilen yine işçi.
4.ayda %20 ve 8 ayda %27 dilime işçi giriyor memur değil. adaletli olun. 7000 alan memur 500 tl vergi veriyor 3500 alan işçi 1500 tl. bu nasıl düzen. (isteyene bordro gönderirim)

Avatar
Erkan Okur 2019-12-20 21:57:43

Nerede kaldı intibak 1000LİRA maaşmı olur dalga geçer gibi yazıklar olsun batsın bu dünya