banner388
banner390
banner410
banner408

Marketlerde yeni dönem! Bugünden itibaren zorunlu olacak

Market raflarında bugünden itibaren yeni dönem başlıyor. Üretim yeri Türkiye olan ürünlerde artık 'Yerli Üretim' logosu olacak.

banner269

Marketlerde yeni dönem! Bugünden itibaren zorunlu olacak

Market raflarında bugünden itibaren yeni dönem başlıyor. Üretim yeri Türkiye olan ürünlerde artık 'Yerli Üretim' logosu olacak.

03 Ekim 2018 Çarşamba 17:10
Marketlerde yeni dönem! Bugünden itibaren zorunlu olacak

Üretim yeri Türkiye olan ve perakende olarak satışa sunulan ürünlerde 'Yerli Üretim' logosu kullanımı 15 günlük geçiş sürecinin ardından bugünden itibaren zorunlu hale geldi.

Logonun haksız ve yersiz olarak mevzuata aykırı şekilde kullanımının tespiti halinde, ilgililer hakkında fiyat etiketine ilişkin aykırılıklar için etiket başına 274 lira idari para cezası uygulanacak. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın geçtiğimiz ay tanıtımını yaptığı ‘Yerli Üretim’ logosu raflarda yerini alıyor.

Logo kullanımı 15 günlük geçiş sürecinin ardından bugünden itibaren zorunlu hale geldi. Ticaret Bakanlığı’nın Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde yaptığı düzenleme kapsamında etiket ve listelerde malın üretim yeri, ayırıcı özelliği, tüm vergiler dahil satış fiyatı, birim fiyatı, satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih yanında üretim yeri Türkiye olan mallar için ‘Yerli Üretim Logosu’ da yer alacak.

ETİKET BAŞINA 274 LİRA CEZA

Haksız ve yersiz olarak mevzuata aykırı şekilde kullanımının tespiti halinde, ilgililer hakkında fiyat etiketine ilişkin aykırılıklar için etiket başına 274 lira idari para cezası kesilecek. Bunun yanında Reklam Kurulu tarafından reklamın yayımlandığı mecraya göre 6 bin 900 lira ile 276 bin 345 lira aralığında idari para cezası uygulanacak.

Son Güncelleme: 04.10.2018 13:34
Anahtar Kelimeler:
MarketYerli üretim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan Ali 2018-10-03 19:46:29

İthal muzun üzerine bile yerli üretim yazmışlar.ulan birşeyimizde doğru olsun be.bırakın artık bu milletin aklıyla alay etmeyi

Avatar
vatandas 2018-10-04 08:10:20

yerli üretim kullandıgımız zaman daha mı rahat gecinecegiz acaba cok merak icindeyim ithal muzun etiketine yerli yazmaK NEYİN KAFASI

Avatar
Birisi 2018-10-10 00:13:30

Yav herşey de yerliymiş de haberimiz yokmuş ama madem yerli bu fiyatlar ne böyle.

Avatar
M.korkmaz 2018-10-04 22:39:06

Mağza ismi vermiyorum ama bir ürün 3 tl iken 10 tl artis gosteriyor ve bu yerli üretim nasil mailiye ciler geliyor ve hicbisey olmamis gibi gidiyorlar ve buna da uygulanana adalet deniliyo eski ve elemnlarin uzerine kalcakmis yedikleri ceza nasil ama dimi olay yine maznumun cebinei bosaltiyo ve kimsede ses cikkarmiyo ... son soz olar askeri ucret alan birinin evini zor gecindirirken bide bu cezayi odemekmi ayakda alkis liyorum

Avatar
Emre 2018-10-05 09:52:21

Marketteki kaziklama nasıl olur? Rafta bulunan bir ürünün altına ucuz olan başka bir ürünün etiketi konur müşteri ürünü o fiyat sanıp kasaya gittiğinde kasadan daha yüksek bir fiyat gecer. İtiraz ettiğinizde de kasiyer o başka bir ürünün fiyatı o ürün yok şu an depolarda der. Fiyat arttırma konusunda da serbest piyasa ekonomisi var kimse karışamaz buna gibi bir durum var aslında.