banner388

Mahkumlara emeklilik müjdesi

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, cezaevindeki vatandaşlarında emekli olabileceğini, bu durumun hükümlü vatandaşların isteğine bağlı olarak gerçekleştirileceğini belirtti. 

Mahkumlara emeklilik müjdesi

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, cezaevindeki vatandaşlarında emekli olabileceğini, bu durumun hükümlü vatandaşların isteğine bağlı olarak gerçekleştirileceğini belirtti. 

29 Ağustos 2017 Salı 13:27
Mahkumlara emeklilik müjdesi

Erhan Nacar, bu güne kadar konuşulmayan ancak isteğe bağlı olarak cezaevlerinde mahkumiyetini çeken kişilerinde isteğe bağlı olarak emekli olabileceğini belirtti. 

Sürekli olarak ev kadınları, yaşlılar, engellileri konuştuklarını belirten Nacar, mahkumlarında Türkiye’de bulunan sosyal haklardan faydalana bileceği aynı zamanda isteğe bağlı olarak ödeme yaparak emekli olabileceklerine değindi.
 
Nacar, bireylerin emekli oldukları yaşlara göre emekli maaşı aldığını söyleyerek bu durumun kim daha yaşlı ise daha yüksek maaş aldığına değindi. Bugün 48 yaşında emekli olanla bir vatandaş ile 58 yaşında emekli olan bir vatandaşın maaşı asla bir olmaz alamaz diyen Nacar: “Bugün kahvelerde, sokaklarda, derneklerde yada camilerde konuşulan şu. Ya Hüseyin sen bin lira alıyorsun, Hasan sen bin 500 lira alıyorsun. Aynı fabrikada çalıştık, aynı zaman işe girdik neden sen benden 500 lira daha fazla alıyorsun denildi. Oysa iki şık vardı. Birincisi, ya Hasan Hüseyin'den daha yaşlıdır. Çünkü Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kim daha yaşlıysa ona yüksek emekli maaşı bağlıyor. Çünkü ölüme ne kadar yakınsan Allah uzun ömür versin ama ölüme ne kadar yakınsak o kadar yüksek maaş alabiliyorsun. Bugün 48 yaşında emekli olanla 58 yaşında emekli olan bir maaş alamaz. Çünkü arada 10 bir yıl fark var. Dolayısıyla SGK aradaki o ince ayarı hesaplayıp yaşlı olana daha fazla maaş veriyor. Burada da yaşlılara seslenmek istiyorum, yaşı dolduysa hiç vakit kaybetmeden bir an önce yaşlılık maaşlarını almalarını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
MahkumEmekli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.