banner388

Kurbanlık Fiyatları Ucuzlayacak

Bursalı olan bir girişimcinin Ukrayna’dan ethal etmiş olduğu Romanov cinsi koyunların, kurbanlık fiyatlarını ucuzlatacağı düşünülüyor.

Kurbanlık Fiyatları Ucuzlayacak

Bursalı olan bir girişimcinin Ukrayna’dan ethal etmiş olduğu Romanov cinsi koyunların, kurbanlık fiyatlarını ucuzlatacağı düşünülüyor.

09 Ağustos 2016 Salı 11:13
Kurbanlık Fiyatları Ucuzlayacak

Ülkemizde ağırlığı 40 veya 50 kiloyu geçmeyen ırklardan bir çoğu senede bir yada iki yavru veriyorlar. Bursalı girişimci Mustafa Aydın’ın özel izinlerle Ukrayna’dan getirmiş olduğu Romanov cinsi koyunlar senede 6 yada 8 kuzu doğurmaktalar ve ağırlıkları 70, 80 kiloya çıkıyor. Doğurganlığı ile kuzu fabrikası olan bu koyunlar, ülkedeki iklim şartların zorluk çekmeden alışabiliyorlar.

Fazla yavrulayan ve normal koyundan daha iri olan bu koyunlar sayesinde Ülkemizde hem kurbanlık, hem et fiyatından ucuzlama olacağını belirten Mustafa Aydın, “Romanov cinsi olan koyunlardan yaklaşık 4 ay önce damızlık alarak 100 baş getirdim. Koyunlar senede 2 kez doğuruyor. Bir kerede 4 yavru doğurdukları bile oluyor. 12 ve14 ay içerisinde Romanov cinsi olan koyun 6 veya 7 yavru doğuruyor. Eti çok lezzetli. Ülkemizde bir çok ırk sende 1 veya 2 doğum yapıyor. Romanov cinsi olan koyunlar hızlıca  büyüyor, 70-80 kilo ya ulaşıyorlar. Ülkemizdeki koyun ırkları 40-50 kilo gelirken,  Romanov cinsi olan koyunların ise iki katı cüsseye ulaşmaktalar. Bu koyunların kurbanlık ve aynı zamanda et fiyatlarını düşüreceğini tahmin ediyorum. Koyunları 4 ay önce Ukrayna’dan aldım. Aldığım koyunlar beni yanıltmadılar. Gebeyken aldığım koyunlar ikiz, üçüz birde dördüz yavruladığını gördüm. Türkiye'de küçük baş hayvalığın daha da yaygınlaşmasını sağlamamız gerekiyor. Ayırt etmeden ülkemizde küçük baş hayvancılık seviyesini üst sıraya çıkartmalıyız” dedi.

Mustafa Aydın, Kurban Bayramı’na az bir süre kaldığını, kurbanlık fiyatının da henüz belirlenmediğini söyleyerek, Romanov cinsi koyunların fiyatların düşmesine katkı sağlayacağına inandığını konuşmasına ekledi.

Son Güncelleme: 09.08.2016 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.