banner388

Kredi kartı ve kredi borçlarına yapılandırma kapıda

Pandemi nedeniyle zor günler yaşayan esnaf ve vatandaşların kredi kartı ve kredi borçlarına yapılandırma gelmesi bekleniyor. 

Kredi kartı ve kredi borçlarına yapılandırma kapıda

Pandemi nedeniyle zor günler yaşayan esnaf ve vatandaşların kredi kartı ve kredi borçlarına yapılandırma gelmesi bekleniyor. 

15 Mayıs 2021 Cumartesi 17:07
Kredi kartı ve kredi borçlarına yapılandırma kapıda

Borçlarını iş sıkıntıları nedeniyle ödeyemeyen, özellikle hizmet sektöründeki milyonlarca vatandaş, artan faizlerden de dertli. Faiz oranlarının yükselmesiyle birlikte yeni kredilere de hali hazırda yanaşmakta sorun yaşayan vatandaşlar, yeni bir kredi ve kredi kartı yapılandırma müjdesi bekliyor. Pandemi döneminde gereken tüm fedakarlıkları yaptıklarını, bu sürecin en çok yara alan kesimlerinden olduklarını belirten vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından ve diğer mecralardan seslerini duyurmaya çalışıyor.  

İLK ÖDEMELER SIKINTILI OLACAK

Kredi ve kredi kartı yapılandırma müjdesi gelse de hali hazırda 1.5 yıldır çeşitli zorluklarla mücadele den vatandaşlar iş sıkıntıları giderilmeden bu ödemeleri yapmakta güçlük çekecek. En azından 6 ay geri ödemesiz 3 yıl vadeli kredi imkanlarıyla vatandaşların rahat bir nefes alması, biriken borçların kapatılarak, yeni normal döneme daha rahat girmeleri beklentiler arasında. Esnafa verilen KOSGEB destekleriyle ilgili de vatandaşların soru işaretleri vardı. 3 yıl geri ödemesiz, 36 ay vadeli faizsiz kredi imkanı ile duyurulan KOSGEB kredilerinin şartları büyük tepki çekmiş, KOSGEB'in ilgili şartlarda düzenlemeye gideceği, başvuru sürelerini de uzatabileceği belirtilmişti.

Kaynak: Kamu Bülteni

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramazan Gecili 2021-05-16 10:32:58

Yani bu kadar yuksek faiz noluyor boyle bu faiz cephesi durmazsa perisanlik bitmez yine cekilen krediye eklenen hayat sigortasi cekilen krediye ekleniyor ve 70/80 bin lira cekmen halinde 15 milyonu buluyor sadece hayat sigartasi yani faizle beraber cektigimiz 10 liraya 16/17 lira oduyoruz surede kiss 36 ay yani hersey banka lehine inek gibi sagiliyoruz bunuda pandemi doneminde dahi bankalarin acikladigi 3 aylik cirolari gosteriyor yapilandirmaya gelince ayni faiz oranlarindan ve ayni sureden olacaksa fayda saglamaz zahmet etmeyin bide bankalara sozum var nolur yani bu donemde kazanmayin insan olmayi akliniza getirin lutfen

Avatar
mert 2021-05-16 12:43:12

yahu kosgeblere var vatandasada tosgeb bunkafayla bu ulke duzelmez

Avatar
Eyub 2021-05-16 22:27:29

Tüketici kiredi vadelerin uzatılmasını devlet yetkililerinden talep ediyoruz