banner388
banner390
banner410
banner408

Kredi kartı kullananlar bu habere dikkat!

Kredi kartlarında yeni şifreleme yöntemi geliştirildi. Yeni şifreleme yöntemine göre çalınan kredi kartlarının gerçek numarası gizli tutulacak.

banner269

Kredi kartı kullananlar bu habere dikkat!

Kredi kartlarında yeni şifreleme yöntemi geliştirildi. Yeni şifreleme yöntemine göre çalınan kredi kartlarının gerçek numarası gizli tutulacak.

05 Ağustos 2019 Pazartesi 12:50
Kredi kartı kullananlar bu habere dikkat!

Visa Türkiye CEO’su Merve Tezel kredi kartlarının güvenliğini arttırmak adına yeni yöntemler geliştirdiklerini anlattı. Türkçe'de şifrelemeye karşılık olan Token (tokenization) isimli bir sistem geliştirildiğini,  ifade eden  Tezel, bu yeni sistemin herhangi bir iş yerinde kredi kartıyla işlem yapıldığında gerçek kart numarasının gizlendiğini, işlemde görülen numaranın sadece o işlemde kullanılan ‘yalancı’ bir kart numarası olacağını belirtti.

Siber saldırılara ve güvenlik tehditlerine karşı oluşturulan yeni şifreleme yöntemi hakkında konuşan Tezel, “En basiti şöyle; kartınızı bir işlem için bir yere veriyorsunuz. Kart çalınsa, kaybolsa veya unutulsa, bir şey olsa sonuçta kartınızı kapatacaksınız, bir risk oluşacak. Token diye yalancı bir kart numarası, sanal kart numarasına benziyor ama siz bir iş yerine gittiniz, sadece o iş yerinde geçerli veya sadece mobil işlemde geçerli olacak. Özel, yalancı bir kart numarası. Arka tarafta gerçek kart numaranıza bağlı bir kart numarası. Bir şey olursa gerçek kart numaranıza hiç bir şey olmuyor. Onu kapatıp yenisini açıyoruz. Tokenlarla hiç bir zaman gerçek kart numarasını açık etmeden çalışabilecek bir alt yapı geliştiriyoruz. Türkiye’ye de gelecek inşallah. Amerika, İngiltere ve Avrupa’nın pek çok ülkesinde var.” ifadelerini kullandı.

Türk kart hamili kartı çok seviyor. Kartın geçmediği çok az alan var” diyen Tezel, özel harcamaların ortalama yüzde 38’inin kredi kartıyla yapıldığını aktardı.

Anahtar Kelimeler:
Kredi Kartı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.