banner388
banner390
banner410
banner408

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Haciz yolu gözüktü

Yargıtay kredi kartı borcunu ödeyemeyen vatandaşlara haciz yollaması kararını verdi.

banner269

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Haciz yolu gözüktü

Yargıtay kredi kartı borcunu ödeyemeyen vatandaşlara haciz yollaması kararını verdi.

10 Şubat 2019 Pazar 10:35
Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Haciz yolu gözüktü

Bankalar vatandaşlara verilen kredi kartı borçlarının ödenmemesinin üzerine ihraç gönderdi ancak sonuç alamayınca son olarak haciz yoluna başvurdu. Mahkeme tarafından haciz yoluna gidilmesine karşı çıkılsa da Yargıtay durumu onayladı. 

Sözcü'nün haberine göre Yargıtay 19. Hukuk Dairesi, ‘İçtihat Metni' özelliğindeki kararıyla, hesabın kat'ı ( kapatılması-kesilmesi) ile muaccel olan (ödenecek hale gelme) banka borcu tartışmalarını yeni bir boyut kazandırdı. Kredi kartı müşterisinin borcunu ödememesi üzerine harekete geçen banka avukatı, hesabı kat edip alacaklıya ihtarname gönderdi. Bundan sonuç alamayan banka şubesi, borçlunun taşınır ve taşınmazları ile 3. kişilerdeki hak ve alacaklarının ihtiyâten haczini talep etti.

YARGITAY SON NOKTAYI KOYDU

Yargıtay'ın verdiği emsal kararda, "Dosya kapsamından anlaşıldığına göre kredi kartı borcunun ödenmemesi nedeniyle hesap kat edilmiştir. Hesabın kat edilmesi ile alacak muaccel olduğundan ihtiyati haciz şartları oluşmuştur. Bu durumda ihtiyati haciz talebinin kabulüne karar verilmesi gerekirken reddi doğru olmamıştır. Belirtilen gerekçeye binaen kararın bozulmasına, peşin harcın istek halinde ihtiyati haciz talep edene iadesine oy birliğiyle karar verildi" ifadeleri yer aldı.
 

Anahtar Kelimeler:
Kredi Kartı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
VATANDAŞ ANALİZİ 2019-02-10 11:12:52

NEYE KARAR VERİRSENİZ VERİN .DURUM KÖTÜ.

Avatar
sasa 2019-02-10 15:18:53

reis saolsun akp ye devam:D

Avatar
Cafer candan 2019-02-11 01:52:19

Millet perişan..alın donunu da alın vatandaşın.yeter artık!

Avatar
Bayram 2019-02-11 08:50:32

sonumuz suriyeliler gibi olacak...

Avatar
vtnc 2019-02-11 11:20:59

suriyelilert sayesinde çok sağolun verin ampule