banner388
banner390
banner410
banner408

Konkordato isteyen ayakkabı devi hakkında karar!

Samsun'da da şubesi bulunan ayakkabı devi Hotiç, 31 Ağustos tarihinde konkordato ilan etmişti. İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi, konkordato ilan eden Hotiç hakkında kararını verdi.

banner269

Konkordato isteyen ayakkabı devi hakkında karar!

Samsun'da da şubesi bulunan ayakkabı devi Hotiç, 31 Ağustos tarihinde konkordato ilan etmişti. İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi, konkordato ilan eden Hotiç hakkında kararını verdi.

27 Kasım 2018 Salı 12:43
Konkordato isteyen ayakkabı devi hakkında karar!

Yaklaşık 200 alacaklıya 400 milyon TL borcu olduğu ileri sürülen 80 yıllık ünlü ayakkabı markası Hotiç'in 31 Ağustos'ta ilan ettiği konkordato davasında mahkeme kararını verdi.

İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi, Hotiç'e atanan geçici komiser heyetinin 3 aylık süre için olumlu raporu üzerine ünlü firmaya, bir yıllık kesin süre verdi. Alacaklıların Hotiç'in iflasını istediği duruşmada mahkeme geçici komiser heyetinin her ay rapor göndermesini, durumun kötüye gitmesi halinde hemen iflasına karar verileceğini belirti.

Türkiye'de 150 satış noktası bulunan 80 yıllık ünlü ayakkabı markası Hotiç, 31 Ağustos'ta mahkemeye başvurarak konkordato talep etmişti. Şirket tarafından yapılan açıklamada ise "Son dönemde piyasalarda yaşanan nakit akışı sıkışıklığı, TL'de yaşanan aşırı değer kaybının piyasa faizlerini öngörülebilir düzeyin çok üzerine çıkarması sebebiyle şirketimiz, kısa vadeli ödemelerde sıkıntı yaşamaya başlamıştır" denilmişti.

İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi, 3 aylık süre vererek şirkete 3 kişiden oluşan konkordato komiseri atadı. Hotiç'ten alacağı olan banka, finans kurumları ve diğer şirket ve kişilerden oluşan yaklaşık 200 kadar alacaklıya firmanın 400 milyon TL borcu bulunuyordu. 150 kadar alacaklının müdahil olduğu davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya Hotiç'in avukatı ile alacaklıları temsilen 100'e yakın avukat katıldı.

KONKORDATO KOMİSER HEYETİ OLUMLU GÖRÜŞ BİLDİRDİ

Mahkeme başkanı, davaya atanan komiser heyetinin sunduğu raporunda, şirketin faaliyetlerinin 3 aylık süre içinde olumlu şekilde ilerlediği yönünde görüş bildirdiğini açıkladı. Hotiç avukatı da bir yıllık kesin süre verilmesini, geçici komiser heyetinin de görevine devam etmesini talep etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tahir 2018-11-27 13:02:16

100 tl. Olan malı 1000 tl. Ye satan bir firma nasıl olurda iflasa gider..?? Demekki sahipleri yata kata parayı bastırıp malı götürmüşler.

Avatar
canik 2018-11-27 13:03:44

eğer bu konkardatoyu dolar operasyonunun öncesinde yazılan komplo teorilerine uygun olarak yapıyorsanız yani dış güçlerin yönlendirmesiyle yapıyosanız yalanınızda boğulun inşaAllah sakın yeriniz dolmaz sanmayın elbet hesabıda sorulur birgün

Avatar
Saim çakır 2018-11-27 17:36:13

Bunları bu hale getiren suni büyüme ve mantar gibi türeyen avm lerdir ülkede çoğu şirket suni büyüdü

Avatar
Selo 2018-11-27 22:27:17

Ufak esnaf konkordato uyguluyamıyor yasalar izin vermiyor ulusal firmalar avem lerin sayasında ufak esnafları bitirdiniz.Sıra size geldi beter olun .