banner388

Karadeniz'deki şeker fabrikasında kriz büyüyor

AK Parti yönetiminin özelleştirerek Safi Holding'e sattığı Çorum Şeker Fabrikası hakkında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Fabrikada şeker yerine kömür satışı yapıldığı iddia ediliyor.

Karadeniz'deki şeker fabrikasında kriz büyüyor

AK Parti yönetiminin özelleştirerek Safi Holding'e sattığı Çorum Şeker Fabrikası hakkında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Fabrikada şeker yerine kömür satışı yapıldığı iddia ediliyor.

06 Kasım 2018 Salı 20:23
Karadeniz'deki şeker fabrikasında kriz büyüyor

Geçtiğimiz aylarda Çorum'da bulunan şeker fabrikası özelleştirilerek Safi Holding'e satılmıştı. Fabrikada işler yolunda gitmediği alacakları ödenmeyen şeker pancarı üreticili eylem yaparak yolu kesmişti. Üretici ve nakliyeciler kamuoyuna sesini duyurmak adına yolu kesmişti. Safi Holding'e ait şeker fabrikasında yaşananlar üreticilere soruldu. 

Üreticilere alacakların ne zamandır ödenmediğine ilişkin sorulan soruya, "Yaklaşık 50 gündür ödenmiyor, fabrika üretime devam ediyor, satışlarını peşin yapıyor ancak bize yapması gereken ödemeleri gerçekleştirmiyor" cevabı verildi.

DEĞİŞİK İŞLER

Fabrikada değişik işlerin döndüğü belirten üreticiler, "Çok farklı durumlar var. Burası şeker fabrikası ama burada kömür bile satılıyor. Safi Holdingin’miş, ne alaka? Şeker fabrikasında kömür satılıyor. Duyduğumuza göre maaşlarını ödemedikleri işçilere maaşları karşılığında kömür vermeyi teklif ediyorlarmış. İşçiler “bizim böyle bir talebimiz yok, kömürle mi doyacağız” dediklerinde de, “satar maaşınızı çıkarırsınız” demişler. Kömürlerin çuval fiyatını da yüksek gösterip oradan da kâr elde etmeyi planlıyorlar. Burada kömür satışına dair tabelalar vardı, jandarma geldiğinde tabelalar söküldü, kimse öğrenmesin diye" dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Esnaf 2018-11-06 20:40:39

Sayın devlet yetkilileri lütfen ciftcine sahip çık.seneye de çiftçi bulamiyorsun ektirmeye ve sonrasında ithal ediyoruz, yüksek fiyata ve sonra şeker fiyatı arttı buda size oy kaybı olarak geri döner.

Avatar
X 2018-11-06 23:38:50

Beter olun oy verirken koyduk mu diyenlere gelsin bu sarki

Avatar
Murat 2018-11-07 10:49:26

5 sene evvel herkez cemaatçi idi gazete zamanla dolaşırdı şimdi ağzına almıyor utancından korkusundan cemaati. 5 sene sonrada herşey satılıp ülke de bize ait birşey kalmadığında kimse utancından korkusundan biz falan partiliyz diyemeyecek. Ne varsa yahudiye satıldı yada amerikalıya hala yol yaptık diyoruz. Şekerli dışardan almak için hepsi satıldı bedavaya bağımlı olduk amerikan kamış şekerine. Memlekete bak ya bizim olan birşey kalmadı halkı bike yabancı artık on seneye yarı yarı yabancilaşacagiz

Avatar
Çiftçi 2018-11-07 02:56:51

Satarlar vAllahi bunlar analarını boyarlar babalarına satarlar

Avatar
Haha 2018-11-07 07:26:38

Yakında bunlar kendini de ozellestirir satacak ve yiyecek para kalmadı ne de olsa AKP gerçekleri uyuyun güzel insanlar bakmışsınız gün bitmiş aksam olmuş.

Avatar
ATSIZ 2018-11-07 09:53:21

Yol ve köprü yaptılar ya, acıkınca onları yersiniz.

Avatar
2018-11-07 11:01:54

Merak etme bu yerel secimdede k........

Avatar
Cemalettin Özcan 2018-11-07 12:26:16

Fabrikayı satın alanların suçu yok,suç Fabrikaları satacagiz diyerek oy isteyen AKP te OY VEREN secmendedir.Hic aglamaniza gerek yok.Kendi ektiginizi şimdi biciyorsunuz.