banner388

Kamu işçi ve emeklilere ek zam talebi

Kamu emekçilerine yapılan zam zam enflasyonla birlikte eridi. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, kamu işçileri ve emeklilere ek zam yapılmasını talep etti.

Kamu işçi ve emeklilere ek zam talebi

Kamu emekçilerine yapılan zam zam enflasyonla birlikte eridi. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, kamu işçileri ve emeklilere ek zam yapılmasını talep etti.

27 Nisan 2021 Salı 12:51
Kamu işçi ve emeklilere ek zam talebi

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, emekliler ile kamuda çalışan işçi ve memurların maaşlarına hayat pahalılığı, döviz ve enflasyondaki yüksek artış gözetilerek ek zam yapılmasını istedi.

ZAM İLK AYDA ERİDİ

Pandemiyle birlikte ekonomik krizin derinleştiğini vurgulayan Barut, “Emeklilerimizin, kamuda çalışan işçi ve emekçilerimizin maaşı, bu göstergeler ışığında adeta eridi, yok oldu. İnsanca bir yaşam için, kamuda çalışan işçi ve emekçilerimiz ile emeklilere ek zam yapılmalı” dedi.

Kamu emekçilerine yönelik toplu sözleşmede bu yılın ilk 6 ayı için reva görülen yüzde 3 oranındaki zammın daha yılın başında enflasyonla eridiğini belirten Barut, “Emeklilerimizin aldığı maalesef komik sayılacak maaşlar ortada. Kamudaki işçi ve emekçilerimizin, emeklilerimizin eriyen maaşlarına yeterli miktarda ek zam yapılmalı. Bilinmelidir ki, ülkemizin kaynakları insanlarımıza yeter de artar bile. İsraf, talan ve vurgun anlayışından uzak durulursa, kaynaklar işçi ve emekçilerimize, esnafımıza, çiftçimize, emeklimize, işsizimize aktarılırsa sorunlar biter” diye konuştu.

İktidarın işçi ve emekçilerin yaşadıkları sorunları daha da çıkmaza sokacak politikalar yürüttüğüne dikkat çeken Barut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ömrünü ülkesine hizmet ederek, alın teri dökerek harcamış milyonlarca emeklimiz, emeğiyle geçinerek çalışan milyonlarca kamu işçi ve emekçisi insanca yaşam istiyor. Saraylarda yaşayıp lüks içinde sefa sürenler, emekli, işçi ve emekçilerimizin halini görmüyor. Yoksulluk sınırı neredeyse 10 bin liraya yaklaştı. İşçi ve emekçilerimizin, emeklilerimizin maaşları yüksek enflasyonla eriyip gidiyor.”

Kaynak: Sözcü


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsunlu 2021-04-27 20:52:12

Millet vekilleri kamu çalışanı ve kamu emeklisi için isterken diğer çalısanlar ve emekliler ne olacak neden diğer vatandaşı düsünen yok bu nedir ya milletle alay etmeyin

Avatar
Kemal 2021-04-28 06:28:40

19 Mayıs üniversitesi, çalışanlarına toplu sözleşme yapmamak için ayak diretiyor ,risk altında çalışan insanlar görmezden geliniyor.

Avatar
Murad 2021-04-28 08:15:14

La gevseksannane sende kazan sende yaşa sarayda 50 yıl bu milleti siz sömürgemedinizmi..bogazda tarlaları arsaları kredi vererek hep gasp etmedinizmi chp milleti acliktan sokaklara dokmedinizmi bu memleketin .... koymadınizmı he söyle chp o zman vekil maaşını alma bağış yap teneke bırakın la bu işleri hainler serefsizler