banner388

Kadroya Geçen Taşerona Yüzde 21 Zam Verildi!

Gemlik belediyesinde kadroya geçen taşeron işçilerine yüzde 21 zam yapılacağı belirtildi. DİSK sendikası 2 yıllık sözleşme imzaladı . İşte haberin devamı...

Kadroya Geçen Taşerona Yüzde 21 Zam Verildi!

Gemlik belediyesinde kadroya geçen taşeron işçilerine yüzde 21 zam yapılacağı belirtildi. DİSK sendikası 2 yıllık sözleşme imzaladı . İşte haberin devamı...

12 Şubat 2020 Çarşamba 10:26
Kadroya Geçen Taşerona Yüzde 21 Zam Verildi!

Gemlik belediyesinde taşeron işçilerinin kadroya geçmesiyle imzalanan iş sözleşmesi gereğince zam yapıldı. Bu durumda Gemlik belediyesi ve DİSK'e bağlı Genel İş sendikası arasında yüzde 21'lik zam içeren iki yıllık sözleşme imzalandı. Bu anlaşmaya kadın kadrolu taşeron işçiler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde izinli sayılacaktır. Ayrıca 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda ise taşeron kadrolu işçiler ikramiye alacaktır. 

MAAŞA YÜZDE 21 ZAM

Gemlik belediyesi ile sendika arasında imzalanan sözleşme gereğince kadrolu taşeron işçilerin geçen yıl aldıkları maaşa yüzde 21 oranında zam yapılacağı açıklandı.  Gemlik Belediye Başkanı Sertaslan, “Her biriniz ayrı ayrı daha iyisine layıksınız. Türkiye’nin ve Belediyenin içinde bulunduğu koşullar hepinizin malumu, daha yüksek zam verip maaş ödeyemez duruma düşmemek adına zamları bu seviyede tutmak zorunda kaldık. Haklarınızı helal edin” ifadeleri ile açıkladı.

GEMTAŞ  İŞÇİLERİNE DE ZAM YOLDA

Başkan Sertaslan, ayrıca Gemtaş işçilerine de gerekenin yapılacağını ve temmuz ayında sözleşmenin imzalanacağını açıkladı.

Gemlik Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş sendikası arasında imzalanan bu anlaşma hakkında ise “Toplu iş sözleşmesi başta Gemlik Belediyesi olmak üzere tüm işçi sınıfına hayırlı olsun diliyorum” ifadeleri ile sözleşmeyi imzaladı.

Kaynak: İşin Olsa

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vergi dilimi 2020-02-12 11:05:33

2 ay sonra %20 ve 7.ayda ise 27 lik dilime sadece işçi giriyor neden. bu sendikalar bunu neden hükümete izah etmiyorlar. işçinin 3 katı maaş alan memur 3 te 1 i kadar vergi veriyor. işçi sendikaları biraz gayret gösterin dilim ve oranları standart hale getirin

Avatar
zam 2020-02-12 13:10:09

%30 versen ne olur ki 3.ayda &20 ve 6.ayda %27 vergi dilimine giriyoruz aldığımız zam vergiye gidiyor. benden de memurdan kestiğin gibi %15 kes, bana %10 zam ver razıyım. bizim işçi sendikaları neden bu konuda bir çalılşma yapmıyor.