banner388

Kabine bugün toplanıyor

Kabine bugün toplanıyor. Kritik toplantıda artan vaka sayısı, yeni tedbirler ve aşı zorunluluğu masaya yatırılacak. Aşı olmak istemeyen vatandaşlar için ise kapalı alanlara girişlerde PCR testi zorunluluğu, bazı meslek gruplarına aşı şartı ve sadece aşılı öğrencilerin yüz yüze eğitime katılması gibi konular gündeme getirilecek.

Kabine bugün toplanıyor

Kabine bugün toplanıyor. Kritik toplantıda artan vaka sayısı, yeni tedbirler ve aşı zorunluluğu masaya yatırılacak. Aşı olmak istemeyen vatandaşlar için ise kapalı alanlara girişlerde PCR testi zorunluluğu, bazı meslek gruplarına aşı şartı ve sadece aşılı öğrencilerin yüz yüze eğitime katılması gibi konular gündeme getirilecek.

02 Ağustos 2021 Pazartesi 11:59
Kabine bugün toplanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan eşliğinde yapılacak toplantıda, bayram nedeniyle tırmanışa geçen vaka sayılarının durdurulabilmesi için alınacak tedbirlerin değerlendirilmesi bekleniyor.

AŞI OLMAYANLARA PCR TESTİ ZORUNLULUĞU GELEBİLİR

Kapalı sosyal alanları sadece aşılı ya da PCR testi yaptıran vatandaşların kullanması, doktor, öğretmen gibi meslek gruplarına aşı zorunluluğu getirilmesi, yüz yüze eğitim için aşılı öğrencilerin katılımı ve aşı olmayan öğrencilerin ise uzaktan eğitim ile devam etmesi gibi konular masaya yatırılacak.

4. DALGAYA KARŞI TEDBİR ALMAK ŞART

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram hareketliliği nedeniyle hızla artan vaka sayılarına dikkat çekerek kabine toplantısında bu konuyu gündeme getireceklerini dile getirmişti. Dördüncü dalganın önüne geçebilmek için Türkiye gibi toplumun önemli bölümünü aşılayan ülkelerin aldıkları tedbirlere bakılacak.

- GÜNDEMDE OLMASI BEKLENEN KONULAR-

* Kafe ve lokantaların bir daha kapatılması düşünülmüyor. Bunun yerine aşı yaptırmayanlar ile ilgili bazı adımlar atılacak. Vatandaşlar maç, restoran, kafe, AVM, sinema, tiyatro gibi yerlere aşı şartıyla alınacak. Aşı yaptırmayanlar ise kapalı sosyal alanlardan yararlanmak için bir ya da iki gün önce yaptırılan PCR testinin sonucunu gösterecek.
* Belli meslek grupları için aşı zorunluluğu getirilmesi de seçenekler arasında bulunuyor. Bunlar arasında sağlık çalışanları ve öğretmenler de yer alıyor.
* Ortaöğretim ile üniversitelerde yüz yüze eğitime aşılı olanların devam etmesi ya da PCR testi istenmesi alternatifleri bulunuyor. Böyle bir durumda aşı yaptırmak istemeyenlere ise online eğitim olanağı sağlanacak.

VATANDAŞLARA AŞI OLMALARI İÇİN ZAMAN TANINACAK

Vatandaşa "Bu kısıtlamalar iki hafta sonra uygulanacak" denilerek aşı yaptırması için belli bir süre verilecek. Bu süre sonrasında aşı yapanlara yönelik uygulanacak pozitif ayrım tek tek devreye girecek.

3.DOZ AŞI SEFERBERLİĞİ

Son zamanlarda hastaneye başvuru yapan kişilerde 60 yaş üstü çift aşısı olan vatandaşların artışı gözlemlendi. Bunun için 60 yaş üstünün üçüncü doz aşılarını bir an önce yaptırmasının sağlanması için de önlemler alınması da gündemdeki maddeler içinde.

Bugün saat 15.30'da Cumhurbaşkanı Erdoğan eşliğinde yapılması beklenilen kabine toplantısı ileri bir tarihe ertelendi. Toplantı ülkemizin birçok farklı yerlerinde meydana gelen orman yangınları için kabine üyelerinin bölgede olması sebebiyle toplantının ertelendiği duyuruldu. Henüz toplantının hangi tarihte yapılacağı ise belirtilmedi. 

KAYNAK: HABERLER.COM

Son Güncelleme: 02.08.2021 12:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih könez 2021-08-02 13:56:56

Milleti bu kadar salak yerine koymayin gecen sene ki mevzulari yasiyoruz milletin yasagini kaldirip vaka sayilarini dusuk gosterip sezonu acma derdine girdiginizin herkez farkinda

Misafir Avatar
deniz 2021-08-03 12:59:18 @Fatih könez

milletin yaptıgı tatıllerin ceremesini biz esnafa yukluyorsunuz yakında kapat kepenk dersınız memurunuz var yan gel yat maas odedıgınız

Beğenmedim! (0)