banner388

İşsizlik maaşında yeni düzenleme

Hükümet, işsizlik maaşının arttırılması ve başvuru şartlarında kolaylığa gidilmesi yönünde çalışmalara başlıyor.

İşsizlik maaşında yeni düzenleme

Hükümet, işsizlik maaşının arttırılması ve başvuru şartlarında kolaylığa gidilmesi yönünde çalışmalara başlıyor.

14 Temmuz 2017 Cuma 12:05
İşsizlik maaşında yeni düzenleme

Hükümet, işsizlik maaşında düzenlemeye gidiyor. Ulusal İstihdam Stratejisine göre işsizlik maaşı almak daha kolay olacak ve maaşlar arttırılacak.


Ulusal İstihdam Stratejisi’nde işsizlik sigortasından yararlanmak kolaylaştırılacak, aynı zamanda iş aranmasını özendirecek düzenlemeler getirilecek. Aylık işsizlik maaşının yükseltilmesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi.


Takvim’de yer alan habere göre çalışmalar yasalaşırsa şuan asgari ücretin yüzde 80’ine kadar olan üst rakamın 2 bin lira ile 2 bin 500 lira arasında olması bekleniyor. En fazla ödeme süresinin ise 10 aydan 12-14 aya çıkarılacağı konuşuluyor. İşsizlik maaşı almanın şartlarında da değişikliğe gidilmesi ve şartların hafifletilmesi gündemde yer alıyor. Mevcut sistemde 3 yılda 600 gün primi bulunmayan ve son 4 ay içerisinde prim ödememiş olan çalışanlar işsizlik maaşı alamıyor. Özellikle son 4 ay şartı işsizlik maaşında en çok sorun yaşanan maddeler arasında yer alıyor.


ESNAF DA FAYDALANABİLECEK

Düzenleme ile birlikte artık esnaf da işsizlik maaşı alabilecek. 1 Ocak tarihinde yürürlüğe girecek olan düzenleme ile birlikte Esnaf Ahilik Sandığı kurulacak. Sandık primi, sigortalının prime esas günlük kazançlarından, yüzde 2 sigortalı ve yüzde 1 devlet payı olarak ödeme gerçekleşecek. Son 120 gün sürekli çalışmış olanlardan; son 3 yılda 600 gün sandık primi ödeyenlere 180, 900 gün ödeyenlere 240, bin 80 gün ödeyenlere 300 gün süreyle maaş verilecek. Yapılacak olan ödeneğin tutarı ise ortalama kazancın yüzde 40’ı kadar olacak.

Son Güncelleme: 14.07.2017 12:09
Anahtar Kelimeler:
Işsizlik Maaşı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.