banner388
banner390
banner410
banner408

İşçi, Öğrenci ve Milyonlarca Vatandaşı Sevindiren Haber

Görüşmelerin sona ermesiyle milyonlarca vatandaşı sevindiren haber geldi. Bu görüşmenin sonucunda İşçi, Öğrenci ve birçok kişiyi rahatlatacak gelişmeler gündeme düştü.

banner269

İşçi, Öğrenci ve Milyonlarca Vatandaşı Sevindiren Haber

Görüşmelerin sona ermesiyle milyonlarca vatandaşı sevindiren haber geldi. Bu görüşmenin sonucunda İşçi, Öğrenci ve birçok kişiyi rahatlatacak gelişmeler gündeme düştü.

11 Mart 2020 Çarşamba 18:03
İşçi, Öğrenci ve Milyonlarca Vatandaşı Sevindiren Haber

Bütçe görüşmelerinden sonra birçok kişiyi rahatlatacak gelişmeler geldi. İşte detaylar haberimizin devamında...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyon Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2020 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında destekler ve yatırımlar devam etmektedir. 

BURS ÖDEMELERİ ARTTI

Eğitim katkısı için 250 milyar lira yatırım yapılacak. Bununla beraber öğrencilerin burs ödemelerinde de düzenleme yapılacak. 2 milyon öğrencinin faydalanacağı burs ve öğretim kredisi için 20.2 milyar, 1.5 milyon öğrencinin taşımalı eğitim ve yemek yardım programına 5.4 milyar, özel okullara giden 400 bin öğrenciye 2.5 milyar, pansiyonlarda barınan 550 bin öğrenci için 2.1 milyar, 18 milyon öğrencinin ücretsiz ders kitabı için 1 Milyar, takviye kursları için 2 milyar, 380 bin engellinin eğitim hizmeti için 3.6 milyar lira kaynak hazırlanıyor.

Bu gelişmeler sonucunda öğrencilerin bursları 2020 yılında 500 liradan 550 liraya çıktı.

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO

Taşeron işçilerin kadro konusu gündeme bomba gibi düştü. Bu konu ile ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çalışma Bakanlığı ile çalışmalarımızı beraber ele alacağız. EKK taşeron ile ilgili bir çerçeve oluşturacak. Bu çerçeveyi Bakanlar Kurulu’na taşıyacağız. Hükümet olarak oturacağız, karar vereceğiz. Taşeronun kamuya alınması ‘aldım’ demekle olmuyor. Kapsam, istihdam statüsü ne olacak, geçiş süreci düzenlemeleri ne olacak?
Buradaki taşeron firmaların durumları ne olacak? Çalışma Bakanlığı ile farklı alternatifleri masaya getireceğiz. Bir taraftan çalışanlarımızın kamuya geçişinin en uygun koşullarını oluştururken, bir taraftan da kamu maliyesi ve kamu hizmet sunumu açısından da bu sistemin en elverişli olmasının yolunu açacağız. Farklı kurumlarda farklı statüler, farklı çözümler var."

EMEKLİ OLMAYANA DESTEK

Emekli olamayan yaşlıya ve engelliye maaş yardımı yapılacaktır. Bu yardım konusunda da açıklama yapıldı ve sosyal yardım programlarının arttığı belirtildi. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2020’de merkezi yönetim bütçesinden sosyal harcamalara 70.8 milyar lira doğrudan doğruya sosyal devlet uygulamaları kapsamında kaynak ayrılıyor. Ödeme gücü olmayanların prim giderleri için 10.2 milyar, evde bakım desteği için 7.4 milyar, 65 yaş üstü ve engelli aylıkları için 6.9 milyar, sosyal ve ekonomik destek ödemeleri için 1 Milyar, koruyucu aile ödemeleri için 250 milyon lira ödenek tahsis edilecek"

VERGİLERİN AZALTILMASI BEKLENİYOR

2020 yılında ilk defa trafiğe çıkacak olan araçlar için yeni vergi sistemi getirilmesi ve vergilerin azaltılması bekleniyor.

Kaynak: Kamu Personeli

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kyk 2020-03-11 21:20:19

kyk borçları için çalışma yapılıyordu noldu hemşerim bir haber yok. işçiden kesilen %27 dilimini kaldırın da sevindiren haber yapın asıl.