banner388

Iraklılar Türkiye'de birinci sırada

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yabancılara yapılan konut satışları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Iraklılar Türkiye'de birinci sırada

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yabancılara yapılan konut satışları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

09 Şubat 2018 Cuma 16:46
Iraklılar Türkiye'de birinci sırada

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'de 5 yıllık süreçte yabancılara yapılan konut satışları yüzde 82.5 arttı. Yabancılara yapılan konut satışlarında İstanbul, yüzde 40.8 oranla ilk sırada yer alırken satış oranlarının en yüksek olduğu ülke ise yüzde 17'lik pay ile Irak oldu.

TRABZON LİSTENİN ÜSTLERİNDE YER ALDI

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre, 2017 yılında, 2016 yılına göre yabancılara yapılan konut satışlarında en fazla artış yüzde 40.8 oranı ile İstanbul’da oldu. İstanbul ilini yüzde 31.3 ile Yalova, yüzde 31.1 ile Ankara ve yüzde 20.7 artış ile Trabzon illeri izledi. Aydın ilinde ise yabancılara yapılan satışlarda yüzde 5.2 oranında azalma görüldü.

2017 yılında, 2016 yılına göre yabancılara yapılan konut satışlarında en fazla artış yüzde 40.8 oranı ile İstanbul’da oldu. İstanbul ilini yüzde 31.3 ile Yalova, yüzde 31.1 ile Ankara ve yüzde 20.7 artış ile Trabzon illeri izledi. Aydın ilinde ise yabancılara yapılan satışlarda yüzde 5.2 oranında azalma görüldü.

IRAK ZİRVEDE

Yabancılar tarafından yapılan konut satışlarında ilk sırada 3805 konut ile Irak yer aldı. Irak'ı, 3345 konut ile Suudi Arabistan izledi. Listede 3. sırada ise 1691 konut ile Kuveyt yer aldı.

Anahtar Kelimeler:
ırakTüikKonut
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.