banner388

İlaca zam!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaca gelecek zam oranını açıkladı. Bakan Koca, ilaçlara yüzde 26.4 oranında zam yapılacağını açıkladı.

İlaca zam!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaca gelecek zam oranını açıkladı. Bakan Koca, ilaçlara yüzde 26.4 oranında zam yapılacağını açıkladı.

13 Şubat 2019 Çarşamba 19:31
İlaca zam!

Bakan Koca, ilaç sektörü yetkilileri ile bakanlıkta toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ilaçlara yapılacak olan zam görüşüldü. 19 Şubat tarihinde itibaren ilaçlara 26.4 oranında zam yapılacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Koca, "Bir önceki yılın ortalama Euro kurunun belli bir çarpanla çarpılmasıyla elde edilebilecek bir güncellemeyi aramızda konuştuk. Sektörler özellikle geldiğimiz noktada biz bu yıl için uygulanmak üzere sabit bir oranda anlaşmış olduk. Bu oran bundan sonraki süreçte de özellikle Euro kuru yüzde 70 ile çarpılarak elde edilen bir oran oluyordu. Bundan sonraki süreçte bunu yüzde 60 olarak uygulayıp bu yılki zam oranını yüzde 26.4 olarak uygulanmasını hep birlikte karar vermiş olduk. Önümüzdeki dönemde bu oranların bundan sonraki süreçte uygulanabilirliğiyle hem yabancı özellikle yerli üreticilerin bu oranı uygulama noktasında bir kararlılıkla öngörülebilir bir yatırım sürecine girmelerini arzu ettiğimiz için bu oranı özellikle verdik. Ve bu oranla ilgili de önümüzdeki dönem uygulama noktasında gayret içinde olacağımızı söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
IlaçZamZam IlaçIlaç Zam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ATSIZ 2019-02-14 08:41:47

Herkes konuşur, AKP yapar!

Avatar
Murat 2019-02-14 09:27:29

Devket domates gibi ilaç satiş yerleride açar artik. Her şete yüzde 26 zam yap elektrik doğalgaza %85 zam yap kendi maaşinada %26 zam yap sonra millete esnafa bağir. Allahim bize akil ver bu memletet zorda yardim et. Uznankara gòre Türkiye gibi ülkeye kitlik yokluk geliyor yakin zamanlarda. Anadokuda yaşayan aç kalmaz ama bize nasip olacak gibi. Herşeyi dişardan alirsak böyle olur sonuç....

Avatar
Nusret 2019-02-14 13:14:16

Gecir damat geçir alistik artik. Olmassa yüzde 26 daha yap. Memleket de nede olsa inanacak çok insan var afrin münbiç kim tutar bizi. Sonrada almanya bizi kiskaniyor. Bu millet açlikla imtihan olacak yakinda..