banner388

İkinci El Araçlara Zam Geldi

Sıfır araçlara gelen ÖTV zammı sonrasında fırsatçılık yapan ikinci el otomobilciler fiyatalara zam yaptı.

İkinci El Araçlara Zam Geldi

Sıfır araçlara gelen ÖTV zammı sonrasında fırsatçılık yapan ikinci el otomobilciler fiyatalara zam yaptı.

29 Kasım 2016 Salı 10:32
İkinci El Araçlara Zam Geldi

Sıfır otomobillere getirilen ÖTV artışı sonrasında ikinci el araçlara 2 günde içerisinde 2-5 bin TL arası zam yapıldı. Otomobillerde değişen vergi sistemi ile sıfır otomobillerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), motor silindir hacmi ve fiyatı dikkate alınarak yeniden hesaplandı.

Vergisiz fiyatı 40 bin liranın üstündeki araçların ÖTV'si yüzde 3 ile 11 arasında artınca, fırsatçılar hemen ikinci el araçlara zam yaptı. Sıfır araç fiyatlarının yükselmesi üzerine ikinci el otomobil satan firmalar, Takvim'in haberine göre ÖTV'si ödenmiş ikinci el araçlarda fiyatları değiştirdi. İkinci el araçlara da vergi artışını yansıtan satıcılar, ikinci el satış pazarlarında ve galerilerde araçların etiketlerini değiştirdi. İkinci el otomobillere motor silindir hacmine ve fiyatına göre 2-5 bin lira eklendi.

Ellerindeki stoğu eritmeye çalışan otomobil firmaları ise ay sonuna kadar geçerli 'ÖTV bizden' kampanyası başlatırken, bazı otomobil firmaları ise ÖTV artışının tamamını kendi bünyesinde karşılayacağını, kimisi ise belli bir miktarını üstleneceğini taahhüt etmeye başladı.

Son Güncelleme: 29.11.2016 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.