banner388

Hükümetten o ailelere destek var

Ailesinde engelli bulunan ya da kendisi engelli olan vatandaşlara hükümetçe ekonomik destek veriliyor.

Hükümetten o ailelere destek var

Ailesinde engelli bulunan ya da kendisi engelli olan vatandaşlara hükümetçe ekonomik destek veriliyor.

26 Eylül 2017 Salı 15:29
Hükümetten o ailelere destek var

Sosyal devlet çatısı altında yürütülen çalışmalarda resmi makamlar, belirli durumda olan kişilerle alakalı projeler gerçekleştiriyor. Bu doğrultuda engeli olan ya da ailesinde engelli birey barındıran kişilere, hükümet tarafından ekonomik destek sağlanıyor.


Engelli olan bireylere maddi destekler veriliyor


Engelli bir birey 18 yaşının altında ise sağlanan ekonomik destek yakınları tarafından alınıyor. Bir vatandaşın engelli oranı yüzde 40 – 69 arasında ise 1060 lira ödeme alıyor. Bu oran yüzde 70 ve üzerindeyse, başkasının bakımına da muhtaç ise o zaman rakam 1600 lira seviyesine kadar yükseliyor.


Fırsatlardan yararlanmak için belirli şartlar var


Bu imkanlardan faydalanmak için sağlık kurulu raporu alınması ve raporda en az yüzde 40 oranında engelli olunduğuna dair ibare yer alması gerekiyor. Bakımı yapan kişinin de aynı ailede yer alması aranılan şartlar arasında duruyor. 18 yaşın altındaki engellilerin yakınlarına bağlanan maaş tutarı ise 1060 lira.


Maaşın alınması için hane geliri 423.58 lira olacak


Engelli aylığı alacak kişinin içinde bulunduğu ailedeki gelir, asgari ücretin üçte ikisinden az olacak.
Kaynak: Posta

Son Güncelleme: 26.09.2017 15:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.