banner388

Hükümet Maaşa 702 TL Destek Verecek

Hükümet düğmeye bastı! Yeni mezunları işe alana ilk yıl net asgari ücretin yarısı olan 702 TL, ikinci yıl ise yüzde 25 oranında destek verecek.

Hükümet Maaşa 702 TL Destek Verecek

Hükümet düğmeye bastı! Yeni mezunları işe alana ilk yıl net asgari ücretin yarısı olan 702 TL, ikinci yıl ise yüzde 25 oranında destek verecek.

20 Ocak 2017 Cuma 10:32
Hükümet Maaşa 702 TL Destek Verecek

İşsizliği azaltmak ve istihdamı artırmak amacıyla hükümet çare arayışlarını sürdürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yapmış olduğu açıklamada 880 bin kişilik istihdam hedefleyen program uygulayacaklarını belirtti. İşbaşı eğitim programlarıyla 300 bin kişinin istihdam edilmesi öngörülürken, işbaşında eğitim programı, ek külfet getirmediği, hatta bedava işgücü avantajı sağladığı için işveren tarafından tercih ediliyor. İşsizler de hem para kazanıyorlar hem de mesleklerini işbaşında geliştirme şansına sahip oluyorlar. İşyerlerini ve sektörleri tanıyorlar. Eğitim gördükleri işyerlerinde kalıcı iş sahibi olabiliyorlar.

Tam zamanlı olarak işbaşı eğitim programına katılanlara bu yıl 11 ay süreyle aylık bin 404 TL net ücret ödenecek. Program boyunca Genel sağlık sigortası (GSS) primi ile iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Devlet, 300 bin kişi için bir yılda toplam 5 milyar lira dolayında harcama yapacak.

PARA KAZANIP İŞ ÖĞRENECEKLER
İşveren, işbaşında eğitim görenlere ücret ödeyip ödememe konusunda serbest olacak. İsteyen işveren hiç ilave ücret ödemeyecek. İsteyen işveren ise ilave ücret ödeme yoluna gidebilecek. İlave ücret ödeyen işveren bunu gelir vergisi matrahından düşebilecek.İşbaşında eğitim programına katılanlar eğitim yapacakları işyerini kendileri bulabilecekleri gibi İŞKUR’dan da kendilerine uygun işyeri bulunmasını talep edebiliyorlar. İşverenlerin de niteliklerini belirtecekleri işçileri, işbaşında eğitmek üzere İŞKUR’dan talep etme hakları bulunuyor.

Kaynak: Habertürk

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.