banner388

Havalar soğuyor, balıklar azalıyor!

Karadeniz'de çıkan balıklar, havanın soğumasına göre değişkenlik gösteriyor.

Havalar soğuyor, balıklar azalıyor!

Karadeniz'de çıkan balıklar, havanın soğumasına göre değişkenlik gösteriyor.

17 Kasım 2019 Pazar 11:12
Havalar soğuyor, balıklar azalıyor!

Samsun'da pastırma sıcaklarıyla birlikte balıkların ucuz olması vatandaşın yüzünü güldürdü. Havaların soğumaya başlaması ile birlikte balıkçı esnafı fiyatların artabileceğini, uygun fiyata balık almak için tam zamanın olduğunu belirtti.

Hamsiye yoğun ilgi var

Bir hafta öncesine kadar hamsinin kilosunu 5 ile 7 lira arasında sattıklarını ifade eden balık satıcısı Kurtça Aydın, "Hafta sonu hamsi biraz az çıktı. Bu yüzden kilosunu 10 ile 15 TL arasında satılıyor. Hamsinin bu saatten sonra 5 liraya düşeceğini tahmin etmiyoruz. Havalar soğuduğu zaman daha büyük daha iri hamsiler bekliyoruz. Şu anda insanlar hamsiye yoğun ilgi gösteriyorlar. Havalar soğuduğu zaman bu hamsi göç balığı olduğu için yuvaya giriyor. Yuvadan çıktığı zamanda biraz daha büyür. Havalar soğuduğu zaman daha farklı daha bol balıklar çıkacaktır. Birkaç günden beri havalar çok sıcak, hamsiler ucuzdu, havalar soğuduğunda hamsi az çıkıyor fiyatlar artıyor" dedi.

Samsun tezgahlarında ise balık fiyatları şöyle;

  • Hamsi         10-15 TL
  • Mezgit         10 TL
  • İstavrit        10 TL
  • Barbunya   10 TL
  • Çinekop      10 TL
  • Levrek         25 TL
  • Çupra          25 TL
  • Somon        25 TL

Son Güncelleme: 17.11.2019 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SAMSUN 2019-11-17 13:54:17

bu balıkçılar bizim aklımızla dalgamı geçiyorlar havalar sıcak oluyor balık derine kaçtı derler hava soğuk olunca denize açılamıyoruz derler fiyatları yüksek tutmak için her türlü bahane hazır