banner388

Hamsi fiyatları tavan yaptı

Karadeniz'de hamsinin beklentilerin altında kalması ile birlikte fiyatlar tavan yaptı.

Hamsi fiyatları tavan yaptı

Karadeniz'de hamsinin beklentilerin altında kalması ile birlikte fiyatlar tavan yaptı.

18 Ekim 2017 Çarşamba 14:34
Hamsi fiyatları tavan yaptı

Karadeniz'de bu yıl beklentilerin altında kalan hamside fiyat 20 liralara kadar yükseldi. Balıkçılar, bu dönemde denizden fazla hamsi çıkmadığını belirterek, "Bu aylarda hamsi balığı yok denecek kadar az çıkıyor. İster istemez bu durum da fiyatlarına yansıyor. Bugünlerde tezgahlarda balık azalır. Buna bağlı olarak fiyatlarda artma oldu" dediler.


Fatsalı balıkçılardan Uğur Aygün, hamsi fiyatları ile ilgili olarak, "Hamsiyi 20 TL’ye satıyoruz. Vatandaşlar fiyatını pahalı bulsa da yine en çok sattığımız balıkların başında hamsi geliyor. Tezgahlarımızda bulmak çok zor ama yine de bulunduruyoruz. Hamsi Karadeniz’in simge balığıdır ve o yüzden çok tercih edilir. Havaların soğuması ile denizden hamsi daha çok çıkacaktır. O zaman fiyatları buna bağlı olarak düşer" ifadelerini kullandı.


BALIK FİYATLARI DEĞİŞKEN

Balıkçı Ferhat Dönek ise balık fiyatlarında bir standardın olmadığını belirterek, "Bu günlerde hava şartları sebebi ile balık az ve bu durum fiyat artışlarına sebep oldu. Balıkta standart bir fiyat yok. Balık çok olunca fiyat düşüyor, az olunca artıyor. İlerleyen günlerde havalar iyi gider ve balık bol olursa fiyatlar düşer. Bugün tezgahta hamsi 20, mezgit 15, sargan 12, barbun 15, çinekop 20, levrek ve çupra 25, somon 17, kefal 8 ve palamudun tanesi ise 4 TL’den satılıyor" dedi.

Anahtar Kelimeler:
KaradenizHamsi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.