banner388
banner390
banner410
banner408

Hamsi Bir Öyle Bir Böyle

Bir ara kilogram fiyatı 15 liradan satılan daha sonra birden fiyatı 5 TL'ye kadar düşen hamsinin kilogram fiyatı Giresun'da 10 TL'ye çıktı.

banner269

Hamsi Bir Öyle Bir Böyle

Bir ara kilogram fiyatı 15 liradan satılan daha sonra birden fiyatı 5 TL'ye kadar düşen hamsinin kilogram fiyatı Giresun'da 10 TL'ye çıktı.

12 Aralık 2016 Pazartesi 14:27
Hamsi Bir Öyle Bir Böyle

Giresun’da balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Turgay Turan, hamsi fiyatlarındaki iniş ve çıkışlarla alakalı açıklamalarda bulundu. Her sektörde olduğu gibi balıkçılıkta da fiyatları arz ve talebin belirlediğini ifade eden Turan, “Bir ara hamsi Akçakoca, Şile ve Ereğli taraflarından geliyordu. Metropoller balıktan doyduğu zamanda buraya da fiyatlar düşük bir şekilde yansıyordu. Biz de vatandaşa düşük bir şekilde satıyorduk. Balık az olunca fiyatlarda yükselmeye başladı, bundan 15-20 gün önce 15 liraydı hamsinin kilosu sonra birden 5 liraya düştü ve yeniden 10 liraya çıktı” dedi.
Hamsi fiyatlarındaki iniş çıkışları vatandaşlara anlatmakta zorlandıklarını dile getiren Turan, “Vatandaş ile bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Bir akşam hamsi alıyor 15 lira diyoruz. Ertesi sabah geçerken soruyor 5 lira diyoruz. Bizde şaşırdık ama balığın azlığı fiyata etki ediyor” ifadelerini kullandı.
“Burada herkes tuttuğu balığı değerlensin diye metropollere gönderiyor” diyen Turan, “Metropolde fiyat düşük olduğu zaman burada da fiyatlara yansıyor. Hamsinin kasası İstanbul’da 200 TL iken kimse buraya gönderip 100 TL’ye satmaz. Eskiden hamsi ve balık fakir gıdasıydı, et alamayan vatandaş balığa yönelirdi ama şimdi tam tersi oldu balık lüks bir tüketim ürünü oldu. Hali vakti yerinde olanlar haftada 2-3 gün balık yiyebiliyor. Standart şartlarda yaşayan vatandaşlar son dönemde ancak ayda 1-2 kere balık alabiliyor” diye konuştu. 
 
 

Anahtar Kelimeler:
GiresunHamsi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.