banner388

Fırsatçılar ÖTV indirimine kılıf buldu!

ÖTV indirimi ile bazı sıfır ve ikinci el araçlarda fiyatların aşağıya çekilmişti. Bazı fırsatçılar ise ÖTV indirimi yapsalar bile "tam donanımlı" paket adıyla araçları aynı fiyata satıyor.

Fırsatçılar ÖTV indirimine kılıf buldu!

ÖTV indirimi ile bazı sıfır ve ikinci el araçlarda fiyatların aşağıya çekilmişti. Bazı fırsatçılar ise ÖTV indirimi yapsalar bile "tam donanımlı" paket adıyla araçları aynı fiyata satıyor.

18 Ağustos 2021 Çarşamba 20:49
Fırsatçılar ÖTV indirimine kılıf buldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı ve Resmi Gazete'de yayınlanan ÖTV indiriminden sonra bazı araçlarda indirime gidilmişti. Bayilere araç satın almaya giden vatandaşlar ise bu indirimden yararlanamadı. Bayilerdeki araç sayısının az olması ve ileri tarihlerde araçların gelecek olması sebebiyle araç satışları gerçekleşemedi. 

Türkiye Gazetesi gazetecilerinden Kaan Zenginli' haberinde "Telefonla fiyat aldığımız bir satış temsilcisi, ÖTV indirimi sonrası markanın internet sitesinde yazan fiyatta bir otomobilin olmadığını söylüyor. Satış danışmanı “İnternet sitemizde 261 bin TL olan modelimizi almak isterseniz, teslim edilmesi kasım ayında olacak. Ancak elimizde aynı modelin full paketlisi var. Onun fiyatı da 320 bin TL. Eğer isterseniz hemen teslim alabilirsiniz” dedi. Dolayısıyla ÖTV indirimi öncesi 310 bin TL olan bir otomobili, bayide 320 bin TL’ye almak durumunda kalıyorsunuz. Şayet tam donanımlı bir otomobil almak isterseniz 20-40 bin lira arasında fark ödemeniz gerekiyor. Bu da opsiyona giriyor. Bu donanım seviyelerinde tercihe göre; deri koltuk, tam açılabilir sunroof, multimedya ekran, park sensörü, ısıtmalı koltuklar, LED ön farlar, ekstra sis farları, otomatik klima ve geri görüş kamerası gibi birçok özellik yer alıyor." ifadelerini kullandı. 

Anahtar Kelimeler:
Ekonomiötv Indirimi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Memocan 2021-08-19 02:08:30

Kim dedi ÖTV indirimi diye, araçların ülkeye giriş fiyatları uçup gitmişken
Bu rakamlar baz alınarak, 70 bintl, 90 bintl gibi vergisiz fiyatlarda değişiklik yapıldı ÖTV KDV YİNE AYNI, %50 Yİ %40 YAPMADILAR, VE BUNU FIRASATA ÇEVİREN GALERİ VE BAYİİLERDE UYANIKLIK YAPMAYA DEVAM EDİYOR OLAN HEP VATANDAŞA OLUYOR

Avatar
Vatandaş 2021-08-19 02:54:13

Müslümanlarının en vicdansızı, fırsatçısı Türkiyədir.

Avatar
Mustafa P. 2021-08-19 14:16:30

Bu fırsatçılık ve aç gözlülük bu ülkeyi batırdı. Baştan aşağı tuz koktu. Bayiler galericilerle anlaşıp kolay kazanılmış payı bölüşüyorlar. Onlar satmak için bekliyor, biz almak için.. bekleşip duruyoruz. Ticari ahlâk diye bir şey yok artık. Soyunuz kurusun ne diyeyim..

Avatar
Murat 2021-08-19 14:45:32

Otomotiv sektörü kan ağlıyor diye devlet indirime gidiyor fakat bunlar fırsatçılık yapıyor hem bayiler hem galeriler.bayideki sıfır araba fiyatı ile 2 3 yaşındaki araç fiyatı aynı hatta daha fazla.Allah bu fırsatçıları daha kötü yapsın ekmeğe muhtaç etsin inAllah

Avatar
Legend 2021-08-19 16:52:39

Biz milletçe böyleyiz. 3 ay ertelesin hiç kimse araç almasın.bakalım neler olacak. 3 ay arabasızlıktan ölmezsiniz. 70 bin liralık arabayı 250 - 300 bin liraya almaya o kadar hevesliyiz ki bu bize hak