banner388

Fındık turistik tesislerde 25 TL

Fındık üreticisi mağdur edilmeye devam ediyor. Vatandaştan 9.5 TL'ye alınan fındık, turistik tesislerde 25 TL'ye satılıyor.

Fındık turistik tesislerde 25 TL

Fındık üreticisi mağdur edilmeye devam ediyor. Vatandaştan 9.5 TL'ye alınan fındık, turistik tesislerde 25 TL'ye satılıyor.

03 Ekim 2017 Salı 14:56
Fındık turistik tesislerde 25 TL

Karadenizli fındık üreticisi fiyatlardan dolayı tepki göstermeye devam ediyor. Artvin Dağ fındığı ise kilosu 25 liradan alıcı buluyor.


Fındık üreticiden 9.50 liraya alınırken turistik tesislerde ise 25 liralara kadar çıkıyor. Giresun İl Genel Meclis Üyesi CHP’li Ömer Mustafa Yılmaz, meclisin Ekim ayı toplantısında konuşmasında fındığı gündeme taşıdı.


Fındığın gerçek fiyatında olmadığı söyleyen Yılmaz, "Giresunlu, Giresun fındığın değerini biliyor ancak değerini bilmeyenler tarafından yönetiliyor. Acilen bu konu bakanlık, hükümet ve fındığın tüm aktörleri tarafından yeniden masaya yatırılmalı fındık üreticisinin haklı talebini değerlendirmelidir. Kaderimiz olan yani her şeyimiz olan fındığın gerçek dünya fiyatlarına çekilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.


İZMİT'TE DİNLENME TESİSİNDE 25 TL

Yılmaz, bir ziyaretinde dinlenme tesisinde çektiği fotoğraf ile ilgili olarak, "Giresun Kalite Fındık 9,50 TL seviyesinde işlem görürken, Artvin Dağ Fındığı adı altında dinlenme tesisinde satılan fındığın kilosu ise 25 TL’den alıcı buluyor. Bu demek oluyor ki kaliteli fındığın adı olan Giresun’da fındığın gerçek değeri ile satılmıyor. Artvin’de toplandığı ifade edilen fındığın fiyatı 25 TL ise Giresun Kalite fındığın gerçek değeri nedir? Merak ediyorum" dedi.

Son Güncelleme: 04.10.2017 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat 2017-10-03 15:43:10

biz bu haksizligi hak ettik, her secimde tam destek vererek resmen caqnak tutuyoruz, yil 2019 olur bakariz ama seneye para verirler findiga biz unutur gene desdekleriz. cünkü bizler unutkanlikda rekortmeniz