banner388

Fındık fiyatı 20 TL'ye koşuyor!

Serbest piyasada 17,50 olan fındık, 20 liraya doğru yükseliyor.

Fındık fiyatı 20 TL'ye koşuyor!

Serbest piyasada 17,50 olan fındık, 20 liraya doğru yükseliyor.

31 Ekim 2019 Perşembe 20:45
Fındık fiyatı 20 TL'ye koşuyor!

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin (TMO) 17 liradan alım yaptığı fındık, serbest piyasada 17,50 TL'yi buldu. Giresun'da fındık tüccarı olan Sezgin Kumaş da fındık üreticilerinin fındıkları ellerinde tutması durumunda fındık fiyatlarının 20 TL'yi bulabileceğini belirtti.

"Fındık üreticileri fındıkları elinde tutmasın!"

Sezonun ortasına gelinmesine rağmen fındık fiyatlarının 17,50 lira olduğunu belirten fındık tüccarı Sezgin Kumaş; "Avrupa'da rekolte azlığı, Türkiye'de ise TMO'nun müdahale alımları fındık fiyatının yükselmesinde neden oluyor. Avrupalı alıcılar tamamen Türkiye'ye yöneldi. Çünkü Avrupa'da fındık rekoltesinin düşük olduğunu biliyoruz. Bir iki hafta önce haftalık ihracat 6-7 bin ton civarındayken bu ihracat iki katına yükselerek haftalık 13-14 bin tonları buldu. Görülüyor ki Avrupalı alıcılar iyice sıkıştı. Türkiye'de TMO'nun müdahale alımlarının ve üreticinin elinde fındık tutması fiyatların yükselmesinde etkili oldu. Üretici biraz daha elinde fındığını tutması halinde fiyatların 20 lirayı göreceğini söyleyebilirim." dedi.

"Birkaç hafta içinde fındık, 20 lirayı bulacak"

Eylül ayından itibaren fındık fiyatlarında düşüş olduğunu söyleyen Kumaş; "Eylül ayı okulların açıldığı dönem, fındıkta hasat sonu. O nedenle sezon başında piyasaya her yıl ciddi fındık inişi yaşanıyor. Bu da piyasada fındık fiyatının düşüş olmasını sağlıyor. Mevcut ürünlerin büyük kısmının ağustos ve eylül aylarında piyasaya inmesi, kasım ve aralık aylarında Avrupa'da fındık ihtiyacı doğurmaktadır. Bu da fiyatının daha hızlı yükselmesini sağlıyor. Birkaç hafta içerisinde fındık fiyatı 20 lirayı görecektir. Tahminlerimiz bu yönde.“ diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
EkonomiFındıkSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
55 2019-11-01 08:50:47

avrupalı gelsin üreticiden alsın tüçcardan deyil eylül başlarında üreticisini düşünmeyen tücçarlar çok hepsi garibanın sırtından emeği alınteri hırsızı