banner388

FED kararları piyasayı etkileyecek

Son haftalara bakıldığı zaman Borsa İstanbul (BİST), 100 barajını aşarak yükselişe girdi. 

FED kararları piyasayı etkileyecek

Son haftalara bakıldığı zaman Borsa İstanbul (BİST), 100 barajını aşarak yükselişe girdi. 

26 Ocak 2019 Cumartesi 22:44
FED kararları piyasayı etkileyecek

Ekonomist Tuğhan Tonguç, borsadaki yatırımcıların kar satışı yapma ihtiyacının artabileceğini belirterek, "Bu seviyelere dikkat etmek gerekiyor. Özellikle endekste 102 bin 500, 104 bin, 105 bin, 107 bin 500 ve 110 bin bandına kadar bir hareket alanı oluşabilir" ifadelerini kullandı.

Son 2 haftalık süreçte Türkiye ve gelişmekte olan ülkelerin piyasaları yükseliş sürecine girdi. Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi 4 ayın ardından 100 bin psikolojik barajını aştı. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan TGN Yazılım Danışmanı Kurucusu ve Ekonomist Tuğhan Tonguç, Ocak ayının piyasalar açısından oldukça hareketli bir ay olduğunu belirterek, "Ocak ayı piyasalar açısından oldukça hareketli bir aydı. Endekste 87 bin 500 civarından gelen alımlarla birlikte, 102 bin puan seviyesi test edildi. Bugün itibariyle 16'ncı güne girdik ve büyük bir çoğunluğunu artı kapatan piyasayla karşılaşıyoruz. Küresel piyasalarda yaşanan olumlu gelişmelerin bu durumda etkisi var" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
FaizFedPiyasaBorsa Istanbul
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.