banner388

Fahiş fiyat artışına yönelik yeni sistem geliyor! 

Fahiş fiyat artışının önüne geçmek adına çalışmalar devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Eken Uyarı Sistemi"ni duyurdu. İşte detaylar...

Fahiş fiyat artışına yönelik yeni sistem geliyor! 

Fahiş fiyat artışının önüne geçmek adına çalışmalar devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Eken Uyarı Sistemi"ni duyurdu. İşte detaylar...

28 Eylül 2021 Salı 18:03
Fahiş fiyat artışına yönelik yeni sistem geliyor! 

Gıda fiyatlarındaki artışla ilgili değerlendirmede bulunan Pakdemirli, Merkez Bankası'nın erken uyarı sistemi üzerine çalıştığını, çalışmanın Eylül sonunda kadar bitirileceğini bildirdi. Çalışmaların bakanlık tarafından da izleneceğini aktaran Pakdemirli, bu hafta Gıda Komitesi yapılacağını belirterek, erken uyarı sisteminde gelinen aşamanın Gıda Komitesi'nde değerlendirileceğini kaydetti.

Gıda Komitesi'nde çok sayıda konunun masaya yatırılacağını bildiren Pakdemirli, önemli bir kısmının da kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Erken uyarı sisteminin nasıl çalışacağına ilişkin açıklamada bulunan Pakdemirli, "Dört başı mamur bir şekilde erken uyarı sistemi yapılırsa birçok şeyi engeller. Gidişata göre, her şeyi dengeler. Üretim, ihracat ve ithalat kısmıyla alakalı hızlı tedbir almaya gerek var. Erken uyarı sistemi bir karar destek sistemi. Konu doğduktan sonra da doğmadan önce de... Mesela diyecek ki efendim domateste ihracat arttı, fiyatlar yükseliyor. Ya da Türkiye'de salatalık tüketimi arttı. Mevsimsel olarak bazı etkiler oluyor nasıl karşılayacağına dair bir strateji olacak. Epey bir çalışma yaptılar. Her yerden, bizden, ticaretten, hallerden, perakendeden de elektronik bilgi topladılar. Un, yumurta, yağ, maya var, ekmek yapılacak vaziyete geldi. Bunlar bir ekmek vaziyetine dönüşecek. Çok büyük bir bilgi bankasına ulaştılar. Bunları çarşamba günü dinleyeceğiz, Merkez Bankası Başkanı da katılacak."

Ağaçlandırma kampanyasının bu yıl yine 11 Kasım'da yapılacağını belirten Pakdemirli, "Kampanya sene sonuna kadar devam edecek, çok büyük bir kampanya olduğu için tek güne sığmayacak. Fidan dikimini Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız. 20-30 ülke katılacak online bağlantılar yapacağız" dedi.

Yanan orman alanları ile ilgili temizlik çalışmalarının sürdüğünü belirten Pakdemirli, tohumlama ile ilgili de çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fdgbcvbvc 2021-09-29 02:08:18

tarıma destek vermeyip çiftçiyi perişan eden bir partinin, toplum baskısından ötürü böyle fake açıklamalar yaptığını anlayacak kadar iq nuz yetiyor olduğunu düşünüyorum!!

Avatar
Hasen 2021-09-29 09:11:25

mekanizmalarınız doğru çalışmıyor, çalışsaydı bugün bu fiyatlarla boğuşuyor olmazdık, erken uyarı sistemiylede etiketlere yansıyan rahatlatıcı bir durum olmayacaktır, kaç gündür marketlerde boy gösteriyorsunuz, bu işler marketten başlıyormuş gibi.

Avatar
hasenbe 2021-09-29 16:41:56

2023 bu ülkeden defolup gidecksiniz yeter yalanlarınızdan bıktık usandık artık kimi kandırıyorsunz battık icralık olduk