banner388

EYT yasasından kimler yararlanabilecek? İşte merak edilenler

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) merakla EYT yasası bekliyor. EYT yasasından kimler yararlanabilecek? 

EYT yasasından kimler yararlanabilecek? İşte merak edilenler

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) merakla EYT yasası bekliyor. EYT yasasından kimler yararlanabilecek? 

25 Eylül 2019 Çarşamba 20:31
EYT yasasından kimler yararlanabilecek? İşte merak edilenler

Emeklilik primini doldurup yaşa takılan binlerce emekli, her seferinde sorunlarını dile getiriyor. EYT yasasının çıkmasını bekleyen binlerce vatandaş, gözlerini meclisi dikti. Peki EYT yasasından kimler yararlanabilir?

Haber 7'nin konuğu olan İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Resul KURT konu ile ilgili merak edilenleri yanıtladı. İşte EYT yasası konusunda merak edilenler:

"EYT ile ilgili olası bir düzenleme gündeme gelirse tüm çalışanlar bundan etkilenmeyecek, çünkü emeklilik yaşını bekleyenler grubu esas itibariyle 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olan ve hali hazırda emeklilik hakkı kazanamayanlardan oluşuyor. Dolayısıyla 8 Eylül 1999'dan sonra işe girenler zaten işe girdikleri tarih itibariyle 58-60 yaşında emekli olacaklar. 8 Eylül 1999 öncesi işe girenler bir yasal düzenleme olursa bundan faydalanacak.

EYT ile ilgili olası bir düzenleme gündeme gelirse tüm çalışanlar bundan etkilenmeyecek, çünkü emeklilik yaşını bekleyenler grubu esas itibariyle 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olan ve hali hazırda emeklilik hakkı kazanmayanlardan oluşuyor. Dolayısıyla 8 Eylül 1999'dan sonra işe girenler zaten işe girdikleri tarih itibariyle 58-60 yaşında emekli olacaklar. 8 Eylül 1999 öncesi işe girenler bir yasal düzenleme olursa bundan faydalanacak."
 

Son Güncelleme: 25.09.2019 20:32
Anahtar Kelimeler:
EYTEyt Yasası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kerimcan 2019-09-26 09:41:41

Milleti umutlandirip kandirmayin. Seçim olursa seneye şimdiden umut aşisi seçmene. Eyt lilere çift dikiş diyen başkanimiz 45 yaşinda emekli olmus. 4 yerden emekli maaşi alaksin ve bin tl maaş alacak eyt liye vermeteceksin. Secim de kazabamayacaklarini anladilar bu şartlarda. Kafa karişturiyorlar eyt felan. Sonrasi her secim sonu gibi halk için hüsran dir..

Avatar
hasan 2019-09-26 08:53:45

ınsAllah eyt cıkarılarda tayıbın anlından operım

Avatar
gerek yok 2019-09-26 10:24:19

eyt bekleyenler niye bekliyor anlamıyorum benimde doldu sürem ama emekliye ayrılıp ne yapacağım 2 bin tl. maaşa mı talim edeceğim. 2 nci bir iş yapmaktansa mevcut işime devam ederim. hem primim yükselir hem günüm. zorunlu bir haliniz yoksa ne bu aceleniz.

Avatar
ayse 2019-09-26 11:59:08

bırakın yalandan yere vatandasla alay etmeyın eyt nezaman akp ıhtıdardan duserse ozaman cıkacak akp vatandasla dasak keyfı yapıyor