banner388

Ev sahipleri dikkat! Süre doluyor

Emlak vergisinin 2018 yılında geçmiş yıllara göre dört beş kat arttığını belirten Avukat Mustafa Güneş önemli açıklamalarda bulundu.

Ev sahipleri dikkat! Süre doluyor

Emlak vergisinin 2018 yılında geçmiş yıllara göre dört beş kat arttığını belirten Avukat Mustafa Güneş önemli açıklamalarda bulundu.

26 Temmuz 2017 Çarşamba 13:03
Ev sahipleri dikkat! Süre doluyor

Emlak vergisi kanununa göre dört yılda bir hesaplanan emlak vergileri, 2018 yılında geçmiş yıllara göre dört beş kat arttı. Avukat Mustafa Güneş itirazlar için son günün 31 Temmuz olduğunu belirtti.


"213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre Türkiye’de bulunan tüm binalar, araziler ve arsalar emlak vergisine tabidir. Emlak vergisi oranları, Emlak Vergisi Kanununun 11. maddesine göre tespit edilmektedir. Tespit işlemi Emlak Vergisi Kanununun 29. maddesinde gösterilen usule göre hesaplanan vergi değeri esas alınarak yıllık olarak yapılmaktadır. Vergi değeri ise Takdir Komisyonlarınca dört yılda bir kez hesaplanmaktadır. 2018 yılında yeni belirlenen vergi değerleri yürürlüğe girecek ve 4 yıl süre ile geçerli olacaktır" şeklinde konuşan Av. Güneş, verilen süre içerisinde herhangi bir itiraz olmazsa vergi değerinin kesinleşeceğini belirtirken, gayrimenkul sahiplerinin vergi değerlerini muhtarlıklardan öğrenmeleri gerektiğini söyledi.


Av. Güneş "Haksız bir değerlendirme ile karşılaşan gayrimenkul sahiplerinin 31 Temmuz’a kadar hukuki itirazlarını yapmadığı taktirde vergi değerleri yürürlüğe girecek ve 4 yıl süre ile geçerli olacaktır" dedi. 

Son Güncelleme: 26.07.2017 13:34
Anahtar Kelimeler:
EmlakVergi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
genç 2017-07-26 13:39:50

200bin tl daire oturuyorsan yıl 500 tl emlak vergisi vermelisin ..