banner388
banner390
banner410
banner408

Erdoğan: Fahiş fiyatların önüne geçeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan son zamanlarda halkın en çok şikayet ettiği gıda fiyatlarına ilişkin öenmli açıklamalarda bulundu.

banner269

Erdoğan: Fahiş fiyatların önüne geçeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan son zamanlarda halkın en çok şikayet ettiği gıda fiyatlarına ilişkin öenmli açıklamalarda bulundu.

16 Eylül 2021 Perşembe 17:51
Erdoğan: Fahiş fiyatların önüne geçeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarına şu şekilde başladı:

Ahi olmak için öncelikle çalışmak ve bir meslek sahibi olunması gerekir. Ahi Evran'ın da deri ustası olduğu bilinmektedir. Türkiye'de ailesinde esnaf olmayan neredeyse kimseyi bulamazsınız. Bugünkü büyük şirketlerimizin kökleri de esnaflıktan gelmektedir. Esnaf, bulunduğu muhitin yol göstericisidir. Kapısı 72 millete açık esnasın olduğu yerde din dil ve ırk ayrımı da olmaz. Usta-çırak ilişkisiyle kazanılan kabiliyetler, gençleri sadece meslek sahibi yapmaz. Onlara vatan sevgisini ve kanaati öğretir.

"2021 YILINDA 140 BİN ESNAF VE SANATKARA FAİZ İNDİRİMLİ KREDİ TEMİN EDİLDİ"

2 yıldır dünyaya ağır darbe vuran salgın bizi de etkiledi. Bu süreçten etkilenenlerin başında esnaf ve ticaret erbabımız geliyor. Ağustos sonu itibariyle 2021 yılında 140 bin esnaf ve sanatkara faiz indirimli kredi temin edildi. Kredi ödemeleri ertelendi. Buna rağmen Türkiye ve milletinin felaketinden kendine iktidar çıkarmaya çalışanların utanması olmadığını hep birlikte görüyoruz.

"ESNAFIMIZIN ÜZERİNDEKİ YÜKÜNÜ HAFİFLETMEK İÇİN ÇEŞİTLİ TEDBİRLER ALDIK"

Salgının esnafımızın üzerindeki yükünü hafifletmek için çeşitli tedbirler aldık. 760 bin esnafımız yaklaşık 19 milyar lira faiz indirimi kredisi kullandı. 2020'de esnafın kullandığı kredi miktarı 43 milyar TL'ye, bundan yararlanan esnaf ve sanatkar sayısı 985 bine yaklaştı. Esnaf ve sanatkarlarımıza gelir kaybı ve kira desteği adı altında 5 milyar liranın üzerinde hibe desteği verdik. Kamu bankaları yanında esnafımızın özel sermayeli bankalara olan borçlarına da erteleme imkanı getirdik. Salgın döneminin yol açtığı sıkıntıların üstesinden gelerek tezgahınızı açık tutmanızı sağlamanız için devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik.

"ETİKETLERDEKİ FAHİŞ FİYAT ARTIŞININ  ÖNÜNE GEÇECEĞİZ"

Bu başarıları yakaladığımıza özellikle dikkat çekmek istiyorum. Hayat pahalılığı konusundaki sıkıntıları da biliyoruz. Fırsatçılarla mücadele etmek suretiyle enflasyonu da en kısa sürede kontrol altına alarak raflardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışının önüne geçeceğiz. Her sorunumuz kendiliğinden çözüm yoluna girecektir.

"ŞEKER PANCARI ALIM FİYATIMIZ TON BAŞINA 420 LİRADIR"

2021 alım fiyatlarını da açıklamak istiyorum. Geçtiğimiz yıl 23 milyon tonla cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmıştık. Bu yıl da bereketli bir yıl geçireceğimize inanıyorum. Bu yılki şeker pancarı alım fiyatımız ton başına 420 liradır. Yüzde 25'lik bir artışı ifade eden şeker pancarı alım fiyatının ülkemize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
okuyucu 2021-09-17 09:07:37

gülsem göz altına alınırmıyım ki

Avatar
Samsun 2021-09-16 19:20:09

Bu arkadas turkiyeye yenigeldi heralde

Avatar
vatandas 2021-09-17 02:44:20

Fahis fiyatlarin onune gececegiz demek , benim ulkemde fahis fiyatlar var demektir .

Avatar
hasen 2021-09-17 09:16:43

hala yapacak, hep yapacak ama nedense dediğinin tersi oluyo, inanmıyorum

Avatar
tedbir 2021-09-17 10:14:39

neyin fiyatı yükseldikden sonra geri düşmüş, zaten almış başını gitmiş herşey

Avatar
metin saylan 2021-09-17 13:36:18

sanki ülkeyi 20 yıldır başkası yönetiyor?
Allahım, yüce rabbim neydi bizim suçumuz kurban olduğum Allahım?
neydi bizim suçumuz?