banner388

Erdoğan: Enflasyon da faiz de inecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doları ve faizi düşürdüklerini enflasyonun da düşeceğini belirterek “Enflasyonun sizlerin üzerinde ciddi bir yük haline dönüştüğünü biliyoruz, görüyoruz. Bakın tekrar ediyorum faizle mücadelemizi biliyorsunuz. Faizi indireceğiz ve indiriyoruz. Bilin ki, enflasyondan inecek daha düşecek” dedi.

Erdoğan: Enflasyon da faiz de inecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doları ve faizi düşürdüklerini enflasyonun da düşeceğini belirterek “Enflasyonun sizlerin üzerinde ciddi bir yük haline dönüştüğünü biliyoruz, görüyoruz. Bakın tekrar ediyorum faizle mücadelemizi biliyorsunuz. Faizi indireceğiz ve indiriyoruz. Bilin ki, enflasyondan inecek daha düşecek” dedi.

29 Ocak 2022 Cumartesi 17:38
Erdoğan: Enflasyon da faiz de inecek

"YAŞANAN SIKINTILARI BİLİYORUZ"

“Yaşadığınız sıkıntıları, yaptığınız fedakarlıkları, altına girdiğiniz yükleri görmezden gelmiyoruz” diyen Erdoğan “Tam tersine hepsinin farkındayız. Hepsini de yakından takip ediyoruz. Hepsinin de çözüm yollarını arıyor. Buluyor ve hayata geçiyoruz. Geçtiğimiz Aralık ayının 20'sine kadar döviz kurunda yaşanan suni dalgalanmanın önünü nasıl kestiğimizi 20 Aralık itibariyle biliyorsunuz. Önce piyasanın kendi dinamikleri içinde bu dalgalanmanın durulmasını bekledik. Baktık bu iş milletimize ciddi zararlar verecek bir duruma doğru gidiyor, hemen tedbirlerimizi aldık. Mekanizmalarımızı kurduk ve kuru tekrar istikrara kavuşturduk. Enflasyonun sizlerin üzerinde ciddi bir yük haline dönüştüğünü biliyoruz. Görüyoruz, bakın tekrar ediyorum faizle mücadelemizi biliyorsunuz. Faizi indireceğiz ve indiriyoruz. Bilin ki, enflasyondan inecek. Daha düşecek. Asgari ücrette verdiğimiz sözü tuttuk. 4 bin 250 liraya asgari ücreti çıkardık. Memur ve emekli maaşlarına kadar çalışanlarımızın gelirlerinde yaptığımız yüksek oranlı artışlarla insanımızı enflasyona ezdirmedik. Bizim 2 büyük hassasiyetimiz var. Birincisi ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağlamaktır. Çünkü can güvenliğiniz yoksa diğer her şey anlamsız hale gelir. İkinci hassasiyetimiz de insanlarımızın geçim kapısını yani istihdamı ayakta tutmak ve sürekli gelişmektir. Çünkü işiniz ve geliriniz varsa fiyatlar bir parça yükselmişte olsa hayatınızı sürdürebilir, önünüzü ancak görebilirsiniz. Ama işinizi kaybettiğinizde fiyatların yüksekliğinin, düşüklüğünün hiçbir önemi kalmıyor. Çünkü geliriniz tamamen kesiliyor. İşte bu anlayış ile ekonomi programımızı yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve ticaret ile büyüme üzerine bina ettik. Döviz kuru istikrara kavuşur, enflasyon düşer pahalılık ortadan kalkar bunların hepsi de gelip geçicidir. Ama üretimde, istihdamda, ihracatta yakaladığımız başarılar kalıcıdır. Yapılan her yatırım açılan her üretim ve hizmet tesisi nesiller boyunca ülkemize ve insanlarımıza kazandırmaya devam edecektir. Milletimden bu noktada bizimle beraber bu yolda yürümelerini istiyorum. Nasıl demokrasimizi güvenliğimizi altyapımızı bölgesel ve küresel siyasi gücümüzü iftihar verici bir seviyeye çıkartıysak inşallah yakında ekonomide de benzer bir başarıya hep birlikte imza atacağız. Ordu-Giresun Havalimanı hiç aklınızdan geçer miydi? Burada böyle denizin üzerinde bir havalimanı yapılacak. Şimdi havalimanı yapıldı. Samsun-Sarp bu sahilde böyle bir otoyol yapıldı. Kim yaptı, biz yaptık. Nerede diğerleri. Onlar laf üretiyor. Biz iş üretiriz. Farkımız bu. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmeden aldığımız her nefes içtiğimiz her yudum su yediğimiz her lokma bize zehirdir. Ne zaman ki ülkemizi bu hedefimize ulaştıracağız işte o vakit evlatlarımıza 2053 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri bir ülkeyi gururla teslim edebiliriz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasının ardından Giresun’da yapılan yatırımların toplu açılış törenini gerçekleştirdi.

Kaynak: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Totti 2022-01-29 19:49:18

Reis çok şakacısın dolar 7 liradan 14 liraya cıktı aycicek yagi 68 liradan 120 liraya cıktı dolar enflasyon nerede düştü

Avatar
Vatandas 2022-01-29 17:50:17

Oy moy yok

Avatar
olmaz 2022-02-01 14:12:44

hiç bir şeyin fiyatının düşeceğine inanmıyorum, enflasyonda bu yıl düşmez seneye biraz düşüş görülebilir ancak 2 sene sonra düştüğünü görürüz, o zamana kadarda her şeyin fiyatı tekrar 2 ye katlayacak

Avatar
Anthiseptic 2022-01-29 20:01:43

İnse ne olacak? Dolar indi ama zamlar binmeye devam ediyor. Enflasyon indiğinde , fiyatlar inecek mi? Mesela 255 TL gelen elektrik faturam 5*6 TL geldi. Zamları geri alacak mısın? Faturam yine 250 gelecek mi? Zeki Müren de bizi görecek mi? Yoksa sayenizde biz mi O'nu göreceğiz?

Avatar
dasdasdas 2022-01-29 19:56:06

bu vakte kadar ülkeyi getirdiğin yeri görüyorum, benim nezlimde artık sözüne itibar edilmezsin!

Avatar
Tarik 2022-01-29 20:20:31

Ne düşecek dahada enflasyonmu çok düşmüş dahada dusecekmis

Avatar
Sertan 2022-01-30 08:18:17

Hersey çok iyiye gidiyor goruyor ve seni desteklemeye devam ediyoruz.Diger ülkeler kan ağlarken biz refah içindeyiz.buyuksun Tayyip baba

Avatar
ayakkabı kutusundaki dolarlar 2022-01-30 20:58:01

faiz de inecek dediniz de indiremediniz son toplantıda neden acaba??