banner388

Erdoğan'dan çifçilere müjdeli haber!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Türkiye Tarım Orman Şurası’nın kapanış programına katıldı. Erdoğan; “Önümüzdeki yıl küçükbaş hayvan varlığını artırmada hamle dönemimiz olacak. Küçükbaş sürü büyütme projesi kapsamında sürüye katılan hayvan başına ilave 100 lira destek vereceğiz." dedi.

Erdoğan'dan çifçilere müjdeli haber!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Türkiye Tarım Orman Şurası’nın kapanış programına katıldı. Erdoğan; “Önümüzdeki yıl küçükbaş hayvan varlığını artırmada hamle dönemimiz olacak. Küçükbaş sürü büyütme projesi kapsamında sürüye katılan hayvan başına ilave 100 lira destek vereceğiz." dedi.

21 Kasım 2019 Perşembe 23:29
Erdoğan'dan çifçilere müjdeli haber!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Türkiye Tarım Orman Şurası’nın kapanış programına katıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşma yapan Erdoğan, çiftçilere bugüne kadar toplamda 137,7 milyar lira tutarında tarımsal destek verdiklerini belirterek, “Hayali rakamlar söylemiyorum, yaptıklarımızı söylüyorum. Bakanlığımızın 2020 yılı bütçesinin yüzde 54,5’ini tarımsal desteklere ayırdık. Bir önceki yıla göre tarımsal desteklerimizi yüzde 36,7 oranında artırdık. Tarımsal gayri safi yurt için hasılamız 2018 yılında 213,3 milyar liraya ulaştı." diye konuştu.

16 bin 500 ton kapasiteli su ürünleri tesisi

Su ürünleri konusunda yeni bir dönemin kapısını açan kanun değişikliğinin meclis tarafından kabul edildiğini belirten Erdoğan; "Balık yetiştiricilerine desteklemelerimiz ödendi. Toplam da 15 bin kıyı balıkçımızı ilgilendiren desteklemeleri de önümüzdeki ay ödeyeceğiz. Avrupa’nın ve ülkemizin ilk tarıma dayalı ihtisas organize su ürünleri yetiştiricilik bölgesini 16 bin 500 ton kapasiteyle kuruyoruz." şeklinde konuştu.

Orman çalışanlarına prefabrik ev tahsisi

Ormancılık faaliyetlerinde de düzenleme yapacaklarını vurgulayan Erdoğan; "Ormancılık faaliyetlerinde çalışan vatandaşlarımızın arazi şartlarında güvenli sağlıklı ve konforlu bir şekilde barınmalarını teşvik edeceğiz. Orman çalışanlarının maliyetinin yüzde 20’si hibe kalan kısmı faizsiz kredi şeklinde prefabrik evler edinmelerini sağlayacağız." dedi.

"Bitkisel üretimi yüzde 5 artıracağız"

Çiftçilere ek gelir temini kapsamında bin köye bin tıbbi aromatik bitki bahçesi kurulmasını hedeflediklerini söyleyen Erdoğan; "Yazılımı, tasarımı, üretimi yerli ve milli elektrikli traktörümüzün tanıtımını hasat bayramında yapmıştım. Şimdi de elektrikli traktörün farklı bir modeli ile kendi yürür ilaçlama makinesi üretim aşamasına geldi. Bitkisel üretimimizi önümüzdeki yıl yüzde 5 artırarak yaklaşık 125 milyon tona yükseltmeyi planlıyoruz. Sertifikalı tohum üretimimizi de yine yüzde 5 artırarak 1,2 milyon tona tohum sektörümüzün pazar büyüklüğünü ise 1,4 milyar dolara çıkartmayı planlıyoruz. Cumhuriyet tarihinde ilk defa sofralık zeytini 2019 yılında fark ödemesi desteği kapsamına aldık. Sofralık zeytinin kilogramına 15 kuruş destek vereceğiz." diye konuştu.

"Hayvan başına ilave 100 lira destek vereceğiz"

Önümüzdeki yıl küçükbaş hayvan varlığını artırmada hamleleri olacağından bahseden Erdoğan; "56 milyon küçükbaş rakamını yakalamak istiyoruz. Küçükbaş sürü büyütme projesi kapsamında sürüye katılan hayvan başına ilave 100 lira destek vereceğiz. Ülkemizin tavukçuluk üretimini garanti altına alacak sistemi kurduk. Yılda 220 bin adet yerli et ve yumurta amaçlı damızlık civciv üretimi yapılmasını sağlıyoruz. Bu damızlıklar kullanılarak 30 milyon tavuk üretilebilecektir." diye konuştu.

Çay üreticilerine destek

Çay üreticilerini de desteklemeyi sürdüreceklerini belirten Erdoğan; "Önümüzdeki yıl yaş çay alım miktarı 650 bin tona, ihracat dahil kuru çay satışı da 115 bin tona çıkacaktır. Doğal kaynaklarımızı korumaya devam edeceğiz. Korunan alan sayısını 599’dan 605’e çıkaracağız. Orman varlığımızı 2020 yılı sonunda 22,9 milyon hektara ulaştıracağız. Zirai don tahminlerini 493 ilaveyle 922 ilçemizin tamamına yaygınlaştırıyoruz. Baraj sayımızı 856’ya çıkarmayı ve depolama hacmini 178 milyar metreküpe ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakan balikci 2019-11-22 06:00:52

ulkede tarimi bitirdi bunlar uzerine su serpitiniz Cumhurbaskanim..

Avatar
Emin m 2019-11-22 04:20:32

Hepsi yalan agam eglenir millet ile

Avatar
Samsun 2019-11-22 09:46:19

Kelimenin bittiği yer
Allah yardımcımız olsun seçimler bir an önce gelse

Avatar
Cemalettin Özcan 2019-11-22 12:31:44

Çiftçi ölmüş aglayani yok.
Çiftçiyi dusunecekseniz İthalat'a son vereceksiniz.

Avatar
Ilhan 2019-11-22 22:42:44

Bence halk artik bu palavralara inanmiyor...onumuzdeki secim de gereken dersi alirsiniz insAllah