banner388
banner390
banner410
banner408

Emeklilere maliyetine ev

TOKİ, emeklileri maliyetine konut sahibi yapıyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

banner269

Emeklilere maliyetine ev

TOKİ, emeklileri maliyetine konut sahibi yapıyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

03 Eylül 2017 Pazar 17:33
Emeklilere maliyetine ev

TOKİ, emeklileri konut sahibi yapmak için çalışmalara devam ediyor. 2017 yılında TOKİ tarafından inşa edilecek olan 65 bin sosyal konutun yüzde 25'ini emeklilere ayıracak.


TOKİ, bu yıl emeklileri aylık ortalama 300 TL taksitle ev sahibi yapmayı hedefliyor. 16 bin 250 emekli kira öder gibi konut sahibi olacak. Proje kapsamında başvurular alınacak sonrasında ise kura çekimi gerçekleştirilecek.


BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Sabah'ta yer alan habere göre TOKİ, valilikten gelen talepler doğrultusunda projelere devam edecek. Emekliler için konut projesi ile ilgili duyurular toki.gov.tr adresinde 'Emeklilere Özel' bölümünde yer akacak. Başvuru ve satış işlemleri ise Halk Bankası ve Ziraat Bankası aracılığı ile yürütülecek.


PROJEDEN EVİ OLMAYANLAR YARARLANABİLECEK

TOKİ'den ev almak için aranan şartlar şöyle: Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması; TOKİ'den konut almamış olması; kendisine, eşine ve/ veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı/ kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil bir konutun olmaması; aylık hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira (İstanbul'da 3 bin 700 TL) olması; SGK'dan emekli olması (Emeklinin vefat etmesi durumunda, dul eşi başvuruda bulunabilir); eşlerden her ikisinin de emekli olması durumunda yalnızca birinin başvuruda bulunması.


TOKİ Başkanı Ergün Turan, konutları maliyetine sattıklarını belirterek, "Yaptığımız konutların yaklaşık yüzde 92-95'i, sosyal konut. Gelir paylaşımlı projelerden elde edilen gelir ile projelerimizi finanse ediyoruz. İştirak şirketlerimiz var, onlardan elde ettiğimiz gelirler var. Kâr amaçlı bir kuruluş değiliz. Bina maliyetine konut sahibi yapıyoruz. 100 bin TL'ye mal ediyorsak, o fiyata satıyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
EmekliTokiKonutErgün Turan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.