banner388

Emekli ve memura temmuzda ne kadar zam yapılacak?

Temmuz ayı memur emekli zammı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Memur ve emekli memur maaş zammı ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar…

Emekli ve memura temmuzda ne kadar zam yapılacak?

Temmuz ayı memur emekli zammı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Memur ve emekli memur maaş zammı ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar…

25 Nisan 2022 Pazartesi 12:06
Emekli ve memura temmuzda ne kadar zam yapılacak?

TEMMUZ AYI MEMUR EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLUR?

Temmuz ayı memur ve emekli zammı için ilk olarak dikkate alınacak konu geçtiğimiz yıl imzalanan 6. dönem toplu sözleşmesi. Zira memur sendikaları ve hükûmet sözcüleri tarafından imzalanan sözleşmeye göre memur ve emekli maaşlarına 2022 yılının ilk yarısı için yüzde 5, ikinci yarısı için de yüzde 7 oranında net zam yapılacak.

Ancak yıl sonu enflasyon oranlarının yüksek gelmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan sene başında memur ve emekliye yapılması planlanan yüzde 5’lik zammın yüzde 7 buçuğa yükseltildiğini duyurmuştu. Böylece memurlar yüzde 30,5 oranında zam aldı.

Aynı zamanda yapılan açıklama ile en düşük emekli maaşı 1500 TL’den 2500 TL’ye çıkarıldı. Böylelikle en düşük emekli maaşlarına yapılan zam oranı yüzde 66’yı buldu.

Memur ve emekli memur maaş zammı için önem taşıyan diğer bir konu ise enflasyon oranları. İlk 6 aylık enflasyon verilerine göre fark çıkarsa bu fark da memur ve emekli maaşlarına zam olarak yansıtılacak.

Enflasyon verileri her ayın 3’ünde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanıyor. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, TÜFE 2022 Ocak ayında yüzde 5,46, Şubat ayında yüzde 4,81, Mart ayında ise yüzde 11,10 oranında artış gösterdi.

Memur ve emekli zammına yansıyacak enflasyon farkının belli olması için şimdi gözler nisan, mayıs ve haziran aylarının enflasyon oranlarına çevrildi.

MEMUR VE EMEKLİ MEMUR MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Memur ve emekli memur maaş zammının belli olup açıklanması için 2022 yılının ilk 6 ayının enflasyon verilerinin açıklanması bekleniyor. Bu kapsamda memur ve emekli maaş zammının temmuz ayından önce açıklanması beklenmiyor.

Kaynak: posta.com.tr

Anahtar Kelimeler:
EmekliMemurZamTemmuz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
memmur 2022-04-26 15:28:01

sadece memura değil çalışan tüm kesimlere enflasyona bağlı artışla zam yapılması lazım, neden sadece memur düşünülüyor. memur bu ülkenin çalışanı da diğer çalışanlar kimin.