banner388
banner390
banner410
banner408

Emekli Maaşları Artıyor

Geçtiğimiz gün yürürlüğe giren torba yasa ile beraber emekli maaşları yüzde 15 oranında artırılabilecek.

banner269

Emekli Maaşları Artıyor

Geçtiğimiz gün yürürlüğe giren torba yasa ile beraber emekli maaşları yüzde 15 oranında artırılabilecek.

26 Kasım 2016 Cumartesi 10:30
Emekli Maaşları Artıyor

Emekli maaşları nasıl belirleniyor, ne zaman emekli olabilirim soruları milyonlarca insanın merak konusu. Emekli maaşları neye göre belirleniyor? Geçtiğimiz gün yürürlüğe giren torba yasa beraberinde emekli maaşlarını yüzde 15 artırmanın yolunu açmış gibi gözükmekte, çünkü bundan sonra hesaplar yeniden yapılacak ve hem vatandaşın hem de kurumun gelirleri artacak.

Emekli maaşında ne büyük belirleyici çalışırken yatırılan prime esas kazancınız, yani en önemli kriter brüt maaşınız. Kendi işini yapanlarda ise belirleyici unsur bildirdikleri kazançları oluyor. Bu da demek oluyor ki maaşınız ne kadar yüksekse emekli maaşınız da o kadar yüksek oluyor. Yalnız burada da bir üst sınır var, bu da şimdiye kadar brüt asgari ücretin 6.5 katı kadardı.

Fakat geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren torba yasa ile birlikte bu miktar 7.5 kata kadar çıkartıldı. Bu yeni oran gözönüne alındığında 2016 yılı asgari ücreti düşünüldüğünde, çalışanlar veya kendi namına iş yapanlar (Bağ-Kur'lular) 7.5x1.647TL = 12.352.50 TL kazanç bildirebilecek. Yılbaşında da asgari ücretin artması beklenmekte. Böylelikle bu miktar da yükselecek. Örnek verecek olursak asgari ücret bin 400 lira net olursa bu rakam 13 bin 297.50 TL'ye kadar çıkabilecek.

Son Güncelleme: 26.11.2016 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.