banner388

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Binali Yıldırım’ın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu bayram ikramiyesinin detaylarını açıkladı.

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Binali Yıldırım’ın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu bayram ikramiyesinin detaylarını açıkladı.

07 Mayıs 2018 Pazartesi 13:25
Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Bakan Naci Ağbal katıldığı televizyon programında emekli maaşlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalara göre emekli bu ramazan bayramından önce haziranın başında 1.000 lira emekli ikramiyesi alacak.

Bakan Sarıeroğlu açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu emeklilere ramazan ve kurban bayramında ödenecek bin liralık ikramiyeye dikkat çekerek, ikramiye alacaklarla ilgili bilgiler verdi. Sarıeroğlu yaptığı yazılı açıklamada Bakanlık olarak Türkiye adına değer üretenlerin destekçisi olmaya devam ettiklerini, SSK, BAĞ-KUR, emekli sandığı emeklilerinin, gazi, şehit ve yakınlarının, terör mağdurlarının, girişimci gençlerin, sporcuların, genel sağlık sigortası kapsamına alınan vatandaşların yanında olduklarını belirtti. Çalışma adına yapılan yeni düzenlemelerin hayırlı olmasını ifade etti. 

Emeklinin kendisine bin lira ödenecek

Bakan Sarıeroğlu düzenleme kapsamında emeklilere ödenecek bin liralık ikramiyeyi hatırlatarak, “ İkramiye ödemesi dosya bazlı olduğundan emeklinin kendisine bin lira ödenecek, ölüm aylığı alan hak sahiplerine aylık hisseleri oranında, iş kazası meslek hastalığından dolayı gelir alanlara ise iş görmezlik derecesi oranında ödeme yapılacak” dedi. Bayram ikramiyesinin toplu bir kesime verileceğini söyleyen Sarıeroğlu ikramiye alacak kişileri şöyle sıraladı. “ Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan aylık alan SSK, BAĞ-KUR, emekli sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs, İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri.” 

BAĞ-KUR primleri 1 yıl boyunca devlet tarafından karşılanacak

Sarıeroğlu, emekli olduktan sonra ticari faaliyet gerçekleştirmesi sebebiyle 2016’dan önce haklarında sosyal güvenlik destek prim borcu tahakkuk etmiş emeklilerin sosyal güvenlik destek pirim borçlarının terkin edileceğini bildirirken buna yönelik; “Bağ-Kur sigortalarının 31 Mayıs 2018 öncesine ait prim borçları ve bu primlere ilişkin hizmet süreleri talep etmeleri halinde dondurulacak ve bu sürelere ilişkin prim borçlarının takibi yapılmayacak.  Dondurulan hizmet süreleri istendiği takdirde gerek sigortalılar gerekse hak sahipleri tarafından canlandırılabilecek. Prim borcu olması sebebiyle sağlık yardımlarından yararlanamayan Bağ-Kurlular, hizmetlerinin dondurulması talebinde bulunarak veya borçlarını yapılandırıp ilk taksiti ödeyerek sağlık yardımlarından yararlanmaya başlayacak. 18 ile 29 yaş aralığındaki gençlerimizin ilk defa Bağ-Kur kapsamına girmeleri halinde Bağ-Kur primleri devlet tarafından karşılanacak” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emekli 2018-05-07 13:31:51

ya kardeşim 2000 den sonra emekli olanlar bin tl maaş eksik yatırılıyor.. Neden emekli bağlanma oranları 75 ortalama 45 çekildi.. yok iki bayram toplamda 2 bin tl ikramiye yatacakmış.. yılda 12 bin emekliye eksik maaş veriyor. 15 yılda 150 bin emeklinin maaşında çaldılar... kendilerine gelice bir gecede çok şeyler veren insanlara verilecek oy yok... bunlar seçim öncesi ağzımıza şeker sürmek...

Avatar
Metin 2018-05-07 14:26:34

Bunlara korku saldı 16 yıldır neredeydiniz muhalefet gündeme getir baktınız papuç pahalı

Avatar
emekli kasım kan 2018-05-07 20:14:38

kimin parası kime veriyor.. benim maaştan 15 yıldır kesiyor .. emekliye adam gibi maaş vermezse oy vermeyecem.. İYİ PARTİ VERECEM..

Avatar
sam en 2018-05-07 19:00:27

verirler bi bahane bulurlar istemeyenlerde vermezler ortalığa daha fazla bahanecilik yayarlar ya bu hizmetkarlar sizler için daha ne yapsın negatif düşünenler için bu kadara pes

Avatar
çetin 2018-05-07 21:01:36

ALLAH devletimize zeval vermesin yapılan hizmetleri görmeyenler nankördür....

Avatar
samsun esnaf 2018-05-07 21:16:39

kardeşlerim kendileri emekli maaşı ile yaşamıyorlar.. onlar malı götürdü.. sen bin tl sadaka gibi emekli maaşı lle çalış dur... saltanat devri yaşanıyor...

Avatar
Kenan akay 2018-05-10 00:38:00

Ya ne nankör millet olduk ikramiye verirler kabahat vermezler neden vermiyorlar. Şükür etmeyi unutmuş insanlar haline geldik Baba oğluna oğlu babaya her ay düzenli olarak 1000 TL vermez. Allah devlete zarar vermesin az veya çok sana bir şey veriyor Ne çabuk unuttuk deprem yardımlarıyla memur maaşı ödendiği günleri biraz insaflı olalım.