banner388

Elektrik Faturanız 82 TL'nin Üzerindeyse...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan yapılan açıklamaya göre artık elektrik faturası 82 TL'nin üzerinde gelen aboneler, tedarikçisini kendi seçebilecek.

Elektrik Faturanız 82 TL'nin Üzerindeyse...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan yapılan açıklamaya göre artık elektrik faturası 82 TL'nin üzerinde gelen aboneler, tedarikçisini kendi seçebilecek.

22 Aralık 2016 Perşembe 13:58
Elektrik Faturanız 82 TL'nin Üzerindeyse...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz yeni sözleşme imzalayacak aboneleri, "Abonelik sözleşmeleri çok dikkatle okunmalı ve imzalanmalı. Vatandaşlarımız, tedarikçisini titizlikle seçmeli ve kendi tüketim alışkanlıklarına uygun sözleşmelerin altına imza koymalı" diyerek uyardı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikte serbest tüketici limitini 3 bin 600 kilovatsatten 2017 itibariyle 2 bin 400 kilovatsaate düşürdü. Böylelikle 2017 itibariyle elektrik faturası 82 liranın üzerinde olan tüketici serbest tüketici olarak tedarikçisini seçebilecek. Yıllık tüketimi 2 bin 400 kilovatsaatin üzerinde olan yaklaşık 8,4 milyon abone serbest tüketici olma hakkı kazanacak. Daha ucuza elektrik almak isteyen abonelerin tedarikçi değiştirebilmesi için öncelikle serbest tüketici limitinin (aylık 82 liralık fatura) geçilmesi gerekiyor. 

Aboneler öncelikle hizmet almak istediği elektrik tedarikçisini belirler. Daha sonra bu şirketle sözleşme yapılır ve imzanız alınır. Değişiklik işlemi başvuru tarihine göre bir ya da iki ay sürebiliyor. Tedarikçi değiştirmek için eski aboneliğin iptali söz konusu değil. 

Elektrik şirketi değişikliği için gerekli belgeler şöyle:

    Son döneme ait birkaç fatura örneği
    Resmi kimlik fotokopisi
    Kullanım yeri ve abonenin adres bilgileri

Son Güncelleme: 24.12.2016 11:41
Anahtar Kelimeler:
EpdkElektrik Faturası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erol kahraman 2016-12-22 15:11:55

samsun çarşamba'da 1 tane yedaş var başka elektrik dağıtım şirketi yok.
benim faturam her ay 150 ila 200 tl arasında peki biz nasıl başka dağıtım şirketi ile anlaşacağız.
çünkü bundan başka dağıtım şirketi yok 1 tane var oda yedaş bizide bilgilendirirmisiniz....şimdiden teşekkür ederiz....

Avatar
Omer 2016-12-26 00:43:37

Sen sadece hizmet aldigin sirketi degistiriyorsun. Hat ayni kablolar ayni. Fatura eden sirket farkli.bunu bil yeter. Fazlasi kafani karistirmasin.