banner388

Domates fiyatları düşüyor

Mersin'de geride bıraktığımız ay tarlada 3,5 TL'den satılan domatesin fiyatı 2 TL'ye kadar düştü.

Domates fiyatları düşüyor

Mersin'de geride bıraktığımız ay tarlada 3,5 TL'den satılan domatesin fiyatı 2 TL'ye kadar düştü.

15 Aralık 2018 Cumartesi 23:46
Domates fiyatları düşüyor

Domateste hızlı bir düşüş yaşanıyor. Tarladan çıkış fiyatı 3.5 TL olan domates 2 TL seviyesine kadar indi. 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, "Şu anda Erdemli civarında domates 2 lira ile 2 lira 40 kuruş civarında seyretmektedir. Fiyatlarımız şu anda düşüktür. Örtü altı seracılık yaptığımızdan dolayı kilogram bazında maliyetimiz 2 lira civarındadır. Seralardaki verim düşüklüğü, maliyetin yüksek olması, gübre ve tohum fiyatlarının yüksek olması, fide fiyatlarının yüksek olmasına verim düşüklüğü de eklenince çiftçimizi kurtarmamaktadır. Tarlada domates en az 3 lira olması lazım ki çiftçimizi kurtarsın. İhracatın az olması, havanın soğuk gitmesi ve iç tüketimin azlığından dolayı fiyatlar düşük gidiyor" ifadelerini kullandı.

İTHALAT HIZLANMALI 

Domates ithalatının hızlanması gerektiğini ifade eden  Şahin, "Geçtiğimiz ay İsrail, Suudi Arabistan, Kuzey Irak, Suriye, Bulgaristan, Romanya gibi ülkelere ihracat yapıldı. Şu anda ihracat yapılmıyor. Önümüzdeki günlerde yılbaşından sonra kapılarımız yeniden açılır ve ihracatımız artar diyorum. Çiftçilerimizin de yüzü güler diyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.