banner388
banner390
banner410
banner408

Dolmuş, minibüs ve taksi ücretlerine zam

Türkiye genelinde uygulanan zam furyasına bir yenisi daha eklendi. İstanbul'da dolmuş, minibüs ve taksi ücretlerine zam yapılacağı açıklandı. İstanbul'da alınan bu kararın ardından gözler Samsun'da ulaşıma zam yapılıp yapılmayacağına çevrildi.

banner269

Dolmuş, minibüs ve taksi ücretlerine zam

Türkiye genelinde uygulanan zam furyasına bir yenisi daha eklendi. İstanbul'da dolmuş, minibüs ve taksi ücretlerine zam yapılacağı açıklandı. İstanbul'da alınan bu kararın ardından gözler Samsun'da ulaşıma zam yapılıp yapılmayacağına çevrildi.

04 Ekim 2018 Perşembe 11:27
Dolmuş, minibüs ve taksi ücretlerine zam

İstanbul'da dolmuş, minibüs ve taksi ücretlerine zam yapılacak. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul'da alınan bu kararın ardından gözler Samsun'da ulaşıma zam yapılıp yapılmayacağına çevrildi.

Bir grup taksici, UKOME toplantısı yapıldığı sırada, AKOM'un önünde toplandı.

Eyüp Aksu, toplantının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

— Ulaşım sektörüyle alakalı, 'ticari araçlarda C segmenti altı araç kullanılamaz' mecburiyeti vardı. C segmenti araçlarda da 'otomatik vites ve 6 hava yastığı olacak' şartı önceden alınmıştı. Bugün ticari taksicilerimiz araç değişikliği yaptıkları zaman veya yeni plaka satın aldıkları zaman en az C segmenti takmak zorundalar.

— C segmenti takarken de kriterler 6 hava yastığı, otomatik vites olması mecburiyeti yok. Ama yüzde 50 milli araç takmak zorundalar. Yani Türkiye'de üretimi veya montajı olan araçları takabilirler.

'A VE B SEGMENTİ ARAÇLARLA TAKSİCİLİK YAPAMAYACAKLAR'

Araç sınıflarıyla ilgili olarak olarak konuşan Eyüp Aksu, "Ticari araç sahipleri, A ve B segmenti araçlarla taksicilik yapamayacaklar. Ticari taksi sahipleri, yeni plaka aldıkları veya araç değiştirdikleri zaman en az C segmenti takmak zorundalar. İsteyen esnafımız C, D, E segmenti de takabilir. Bugün bunun kararı alındı. Komisyon imzaladıktan sonra yürürlüğe girecek" ifadesini kullandı.

Aksu, taksi ücret tarifelerinde değişiklik olup olmayacağına dair soruyu da şöyle yanıtladı:

— Taksici esnafımız 1 yıl önce zam almıştı. Giderlerimiz yüzde 50 oranında arttı. Zam talebini yazılı olarak 4 ay önce belediyemize vermiştik. Bugün de ilk gündem maddesi olarak istedik; fakat komisyon başkanımız 1 ay içerisinde tekrar bir UKOME toplantısı yapılması gerektiğini ifade etti. İlk UKOME toplantısında da taksi, taksi-dolmuş ve minibüs ücret tarifelerine zam yapılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇETİN 2018-10-04 14:01:48

Samsunda taşımacılık..yani dolmuş hatları ve halk otobüsleri çok pahalı olarak yıllardır hizmet vermekte..ne zammı kardeşim...yıllardır halkı yüksek ücretle taşıdılar..aynı fiyattan devam etsinler...

Avatar
Kamil Zorlu 2018-10-04 13:38:11

Milletin kanını emiyolar, halk aç zengin dahada zengin oldu,
stok ve yerli mala zam yapanlar yargılansın.
Samsundaki Belediye Zabıtalarını göreve cagırıyorum. Marketleri kontrole cıkın.

Avatar
Serhat 2018-10-04 11:35:39

Samsunada yapılır tabi ki maliyet arttı yani dolmuşcu 25 kuruş yapsa ne olur mazot benzin fiyatları malum eleman ücretleri malum yani ben hiç garipsemem..Haklı adamlar herkez ev geçindirmeye çalışıyor.

Avatar
Murat 2018-10-04 12:30:26

Tutmayin küçük enişteyi. Sn geleli ekonomi bitti damat yaktin memleketi. Okuduğun okullarda ôğrendiklerinibuyguluyon anladikda el insaf ya

Avatar
erhan... 2018-10-04 13:16:02

Mümkünse çok makul yapılsın.Zaten vatandaşın canı fazlasıyla yandı ZAMlardan...

Avatar
Basri 2018-10-04 13:36:44

Fırıncılar yapınca zammı kızıyorsunuz ama. Memleket seneye bu zamanları ne olacak dolar on olacak dolar. Hani o dolsada ne olur dolmasada ne olur diyenler varya onlara birşey olmaz olan halka. Ekonomiyi kim yönetiyor şuan eski cemaatçi dediklerimiz. Bu insanlar gariban arkası dayısı kayınpederi olmayan olsaydı hapiste olmaz mıydı? Samsun'un nesi kaldı satılmadik. Ne yapıldı iki oarkdan başka?????????????? Bitirdiniz memleketi ama biz başka çare göremiyorum. Allah bu vatanı korusun.

Avatar
Sasa 2018-10-04 14:21:10

Az bile olmuş hakkı 1 tl

Avatar
gülşah 2018-10-04 15:44:47

herşeye zam bu ülke yakında batacak bu zam fiyatlarıyla !!!!!