banner388
banner390
banner410
banner408

Dolarda zirve beklentisi! 7 liranın üstüne çıkabilir

Son dönemde dolarda yaşanan yükseliş, artarak 7 liranın üzerine çıkabilir. Ekonomistler, TL'nin yüzde 15 değer kaybedeceğini doların ise 7 lira olabileceğini tahmin ediyor. 

banner269

Dolarda zirve beklentisi! 7 liranın üstüne çıkabilir

Son dönemde dolarda yaşanan yükseliş, artarak 7 liranın üzerine çıkabilir. Ekonomistler, TL'nin yüzde 15 değer kaybedeceğini doların ise 7 lira olabileceğini tahmin ediyor. 

30 Nisan 2019 Salı 11:11
Dolarda zirve beklentisi! 7 liranın üstüne çıkabilir

ABD Merkezli Goldman Sachs bankası, 2019 yılı içerisinde TL'nin iyice değer kaybedeceğini doların ise 7 liraya çıkabileceğini tahmin ediyor. 

DOLARDA BEKLENTİ 7 LİRA 

BloombergHT’de yer alan habere göre Zach Pandl başkanlığındaki Goldman stratejistleri, 26 Nisan tarihli notta, “Merkez Bankasının geçen hafta toplantı sonrası açıklamasından ‘ihtiyaç duyulduğuna ek sıkılaştırmaya gidileceği’ söylemini çıkarması hem faiz indirimlerine hem de para biriminin daha da değer yitirmesine kapı açtı” ifadelerini kullandı. 

YÜZDE 15 DEĞER KAYBEDEBİLİR 

Goldman Sachs'ın tahminleri doğrultusunda altı aylık süreçte dolar 6,5 TL'yi görecek. 1 yıl içerisinde ise doların 7 TL seviyesine çıkabileceği TL'nin yüzde 15 değer kaybedeceği ön görülüyor. 

İSTANBUL SEÇİMİ YENİLENİRSE

Ekonomist Evren Devrim Zelyut da İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi halinde doların tırmanışa geçeceğini söyledi. Zelyurt şu tahminlerde bulundu:
"Türk Lirası varlıkları için bu hafta kritik 4 tane haber akışı var. Bunlardan birincisi, biliyorsunuz YSK denilene göre 3 Mayıs Cuma gününe kadar bir karar verecek. Eğer burada bir seçim tekrarı söz konusu olursa, kur şu an 5.93'lerde 5.95'lerde olmasının gerekçesi de bu. Bir tedirginlik yaratıyor, bu. Grafiğimiz var. Bu grafikte, eğer cuma günü, bir senaryo tabi bu, olasılık, benim görüşüm, yatırım tavsiyesi falan değil, kesinlikle yanlış anlaşılmasın, bir teknik çalışma bu. Burada bir karar çıktığı zaman YSK'dan 'tekrarlıyoruz' denildiği zaman 6.22'ye kadar o olayın şokuyla bir hareket görebiliriz. Eğer 6.22 direncini geçersek de 6.50 ve 6.80 seviyeleri potaya girebilir. Bu cuma günü gelecek habere bağlı."

"DURUM OLDUKÇA CİDDİ"

Ekonomist Uğur Civelek de karamsar bir tablo çizdi. Civelek tahminlerini şöyle açıkladı: "Türkiye ekonomisinin durumuna ilişkin "Oldukça ciddi bir durum var. İş dünyasının nakit akım sorunlarında herhangi bir düzelme olmadı. Maliye hesapları ile piyasa fiyatı arasında uyumsuzluk var. Yaşanan büyük belirsizliklerden kaynaklanıyor, bu. Bu koşullarda istihdamı korumak, üretimi korumak her geçen gün zorlaşıyor. Konkordato başvuruları zorlaştırılmış olabilir ama sorun çözüm yoluna girmedi, sıkıntı ciddi."

Son Güncelleme: 30.04.2019 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan 6255 2019-04-30 14:28:18

Üretmeden tüketmenin var olanı satarak ayakta kalmaya çalışmanın sonucu budur. 90 yıllık birikimlerin satılarak buralara kadar geldiğini görmek çok acı.
Fatura oy tarlası olarak görülen fakir vatandaşa kesilecek , hayırlı olsun. Yandaş müteahhitlere çalışıyoruz Millet olarak...

Avatar
eski samsunlu 2019-04-30 13:10:42

inanma yazılı kravatlar bastırıp herkesin takmasını isterim..ne geldiyse başımıza inandığımız için geldi..böyle bir günden bizlere geçmişte bahsedilmedi..gelişen türkiye durma yok yola devam dendi, lastik önden patladı araç takla atmaya devam ediyor..ona buna inanmaktan yoruldum artık..YALAN istemiyorum yeter..

Avatar
onur 2019-04-30 11:52:28

1$=100tl olacak inş.