banner388
banner390
banner410
banner408

Dolar hareketlendi! Ama bu sefer..

Dolarda bu akşam yine hareketlilik yaşandı. 

banner269

Dolar hareketlendi! Ama bu sefer..

Dolarda bu akşam yine hareketlilik yaşandı. 

10 Mayıs 2019 Cuma 23:02
Dolar hareketlendi! Ama bu sefer..

YSK'nin İstanbul kararından itibaren ibresi sürekli değişen dolarda bu akşam tekrardan hareketlenme görüldü. Yaşanan bu hareketlenmenin sebebi ise, Alman Bild Gazetesi'nde "Türkiye Rusya'dan S-400 almaktan vazgeçti" haberinin çıkması olarak gösterilirdi.

Alman gazeteci Julian Röpcke, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Diplomatik kaynakların Bild’e söylediğine göre, Erdoğan Rusya’dan S-400 satın almayacak” dedi.  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun Twitter üzerinden ise bu haberin yalanlaması geçikmedi. Altun, yaptığı açıklamada, Rusya ile S-400 anlaşmasının imzalandığını açıkladı. 

Haberi yalanlayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, “Sevgili Julian, kaynaklarınız hatalı. Bilgiyi benden alın: S-400 satın alma işlemi tamamlandı” şeklinde yaptığı açıklamayla konuya son noktasını koydu.

Bild’in haberinin ardından dolar/TL 5.97’ye kadar geriledi. Dolar/TL saat 22:00 itibariyle de 6.05 seviyesinin altında işlem görüyor.

Anahtar Kelimeler:
Dolar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.