banner388
banner390
banner410
banner408

Dolar 6 lirayı geçti!

6 Mayıs Pazartesi günü Ramazan ayının ilk günü an itabari ile dolar, 6 TL'yi geçti. Türkiye ve dünyada yaşanan olaylar doğrultusunda dolar kurunun hareketliliği devam ediyor.

banner269

Dolar 6 lirayı geçti!

6 Mayıs Pazartesi günü Ramazan ayının ilk günü an itabari ile dolar, 6 TL'yi geçti. Türkiye ve dünyada yaşanan olaylar doğrultusunda dolar kurunun hareketliliği devam ediyor.

06 Mayıs 2019 Pazartesi 10:28
Dolar 6 lirayı geçti!

Yurt içinde YSK kararı, dışarı da ise Çin-ABD hattında yaşanan gelişmelerin izlendiği haftanın ilk işlem gününe dolar 6 lira seviyesinden başladı.

ABD-Çin müzakerelerine yönelik iyimserliğin kaybolduğu haftaya dolar 6 lira sınırından başladı.

Trump'ın Çin ürünlerine uygulanan gümrük vergisini artıracağını açıklamasının ardından dolar yükseldi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'e gümrük vergilerini artırma kararının yankıları ve YSK'nın bugün vermesi beklenen İstanbul kararı izleniyor.

Dün gece Asya seansında 6.02'yi gören dolar/TL bu sabah 6.0016 seviyesini test etti. Dolar/TL saat 09:30'da 5.9975'de bulunuyor. Aynı saatte euro/TL yüzde 0.50 artışla 6.7160 seviyesinde.

Dünya gazetesinin aktardığı habere göre, TL yılbaşından beri yüzde 11'in üzerinde değer kaybı ile gelişmekte olan ülke para birimleri arasında dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi konumunda kalmayı sürdürüyor. TL'de baskı unsuru olan belirsizlikler çözülmedikçe TL'deki değer kaybı eğiliminin de sürmesi bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Feti 2019-05-06 11:18:08

Dolar çikmiyor bizim paranin değeri kayboluyor. Üretim yok ithalat ve tüketim ekonomisi sonuç bu. Bütün kurumlari satarsaniz fabrika köprü vs ekonominiz mücadele edemez. Bağirmayla olmuyor öyle. Gerçekler hayatin kuraki farkli üretmezsen satip savurursan bütün ihaleleri hisim akraba ya verip zarar zarar edersen sonuç bu olur olacak. Mesele bu adil paylaşamamak.....

Avatar
xyz 2019-05-06 13:24:38

Dünyada para bolca varken oradan buradan kredi bulunup betona gömülüyordu.Abd merkez bankası dolaşımdaki kredileri kıstı şimdi para maliyetleri daha yüksek.Damat düzelecek düzeliyor diyor ama hikaye !!!!Topladığın vergi belli borç belli ihracat ve üretim zayıflamış nereden düzelecek acaba? benim ümidim yok ama inşAllah düzelir