banner388

Doğu Karadeniz'de fındık hasadı başladı

Ordu'da fındık üreticileri resmi tarih kapsamında dün itibariyle fındık hasadına başladı.

Doğu Karadeniz'de fındık hasadı başladı

Ordu'da fındık üreticileri resmi tarih kapsamında dün itibariyle fındık hasadına başladı.

30 Temmuz 2018 Pazartesi 10:00
Doğu Karadeniz'de fındık hasadı başladı

Ticaret Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü'nce oluşturulan komisyon sahil kesimindeki hasat tarihini belirledi. Üreticilerde belirlenen tarih kapsamında sıcağa aldırış etmeden tarlaya girdi.

Nizamettin Mahallesi’nde bulunan fındık bahçesinin sahibi Sevim Canlıoğlu, büyük emek verdiklerini ifade ederek "Fındığın karşılığını inşallah alırız, terimiz de bir işe yarar. Böylelikle yorgunluğumuz unutulur. Milletvekillerimiz de fındık fiyatları konusunda bizlere inşallah yardımcı olurlar” dedi.

Fındık üretiminin kolay bir iş olmadığını belirten Sevilay Bakıcı, "Yapılması kolay bir iş değil. Baya da emek verdik. Tarlalar bakımdan geçti, gübrelendi. Bunun için de belli bir miktar ücret ödedik. Bu anlamda da karşılığını almak istiyoruz. Fındığın bu sene 15 TL’den aşağı olmaması lazım” diye konuştu.

Çocuklarının işleri nedeniyle kendisine yardım edemeğini ifade eden 68 yaşındaki Zafer Canlıoğlu "Çocuklarımız var ama yanımızda yoklar. İster istemez biz bu yaşta bu işi yapıyoruz. Çocuklar da kendi işleri güçleri var. O nedenle onlardan da yardım alamıyoruz. Eskiden bütün aile, çoluk çocuk hep beraber bahçeye girilirdi. Şimdi öyle de değil, geçim derdi, herkes bir tarafta. Yapacak bir şey yok. Zor ama yapılıyor. Biz bu yerleri parayla almadık. Bu bahçeler babadan kaldı. O nedenle toplamak zorundasın. Hasat etmezsen de nankörlük olur. Bir daha ki yıl bu bahçe senin yüzüne bakmaz" şeklinde ifade etti.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.