banner388

Devletten annelere destek

Doğum sonrası annelerin çocukları için hükümet her çocuk başına ödeme yapıyor. Ödenenler arasında çocuk parası, süt parası yer alıyor. Ayrıntılar haberimizde.

Devletten annelere destek

Doğum sonrası annelerin çocukları için hükümet her çocuk başına ödeme yapıyor. Ödenenler arasında çocuk parası, süt parası yer alıyor. Ayrıntılar haberimizde.

25 Eylül 2017 Pazartesi 11:16
Devletten annelere destek

Anneler doğumdan sonra söz konusu yardımlardan faydalanması için başvurularda bulunması gerekiyor.


Annelerin başvuruda bulunması gerekiyor


Anneler başvurularını, Aile Bakanlığı İl Müdürlüklerine, Sosyal Hizmetler Müdürlükleri, ilçelerde Kaymakamlık binalarında yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapmaları gerekiyor. 


15 Mayıs 2015 tarihi önemli


Başvurularda önemli bir şart var, o da çocuğun 15 Mayıs 2015 tarihinden önce doğmuş olması aranıyor. Anne istediği her an başvuru yapabiliyor, parayı ise 2 ay içinde Aile Bakanlığı’ndan alınabiliyor.


Annelerin ‘’emzirme ödeneği’’  alabilmenin şartı var


Annelere ödenen ücretler arasında ‘’süt parası’’ da yer alıyor. Emzirme ödeneğinden faydalanmak isteyen annelerin, kendisinin veya eşinin SSK veya Bağ-Kur’lu olması şartı aranırken 120 gün prim ödenmiş olması gerekiyor. 5 yıl içinde başvuru yapılabilirken SGK il müdürlüğüne ve sosyal güvenlik merkezine başvuruların yapılabileceği ifade ediliyor. ‘’Süt parası’’ için 2017 yılında 133 lira ödeniyor.


Kadınlara doğumdan önce ve sonra olmak üzere toplam 16 hafta izin veriliyor. Bu süre içinde iş göremezlik ödemesi yapılırken annenin doğumdan önceki bir yıl içinde 90 gün sigorta priminin ödenmiş olması önemli. Bu doğrultuda asgari ücretli bir anneye 4425 lira ödeniyor.


Kaynak: Posta / Bilal Emin Turan
 

Son Güncelleme: 25.09.2017 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.